DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force India kicsit többet várt

A tavalyi komolyabb villantások után a Force India kicsit csalódott amiatt, hogy egyik versenyzőjük sem került be a legjobb tízbe. Igaz, Perez esetében ez meglehetősen kevésen múlott.

„Csalódást keltő ilyen kevéssel lemaradni a legjobb tízről, kevesebb, mint egy tized hiányzott. A 11. hely ellenére ez nem egy rossz rajtpozíció, egészen biztosan pontszerző helyekért fogunk harcolni. A középmezőnyben nagyon szoros a küzdelem, a verseny során nagy harcokra számítok. A gumikopás rendkívül alacsony, így a verseny szempontjából legmegfelelőbb ritmust nagy kihívás lesz megtalálni. Nehéz itt előzni, különösen ezekkel a szélesebb autókkal, de holnap nagyon keményen fogok harcolni” – nyilatkozta felemás érzelmekkel Sergio Perez.

Perez nagyon közel volt a Q3-hoz


„Ezen a héten tanulni jöttem Melbourne-be, de nem vagyok teljesen elégedett az időmérő edzéssel. Igen, ez az első alkalom, hogy bejutottam a Q2-be, de azért az autóban jóval több a potenciál. Sokat tanultam az edzések alatt, ugyan a Q1-ben távol voltam Sergiótól, a második szakaszban jócskán faragtam a hátrányomból. Sajnos az utolsó körömben hibáztam, így elszállt az esélye, hogy még előrébb kerüljek a rajtrácson. Ma láthattuk, mennyire közel van egymáshoz a középmezőny, apróságok is okozhatnak majd nagy különbségeket. Úgy indulok harcba holnap, hogy jó esélyem lesz a pontszerző helyekért harcolni. Az első kihívás az új rajtprocedúra lesz, ez máris összekeverheti a dolgokat már az első körben, alig várom első melbourne-i versenyemet” – szólt hozzá Esteban Ocon.

A Force India csapatot képviselő Robert Fernley is úgy érzi, az autóban benne van a Q3, de Pereznek nem sikerült tiszta kört futnia a második szakaszban. Elégedettek Ocon hozzáállásával és tanulási tempójával, az újdonsült Force India pilóta folyamatosan szedi magára a tapasztalatot és a magabiztosságot az autóban. Továbbra is a pontszerzést tűzik ki célul holnapra, lehetőség szerint mindkét autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: