DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Paddy Lowe-nak tetszik a Massa-Stroll páros

Bár sokan kritizálják a Williamst a döntéseik miatt, a Mercedestől érkező F1-es szakember elégedett a Massa-Stroll kettőssel - annak különösen örül, hogy a brazillal együtt dolgozhat.

Sok kritika éri a Williams istállót a 2017-es pilótapárosuk miatt, hiszen abból senki nem csinál titkot, hogy Lance Stroll hatalmas pénzzel érkezett az F1-be, Felipe Massa pedig B-tervként kapott ismét lehetőséget, holott egyszer már visszavonultatták. Ráadásul Pat Symonds, a csapat korábbi technikai igazgatója is kritizálta a döntéseket - "utódja", Paddy Lowe viszont megvédte azokat.

"A felállásunk Felipével és Lance-szel önmagában izgalmas" - jelentette ki a Mercedestől a grove-iakhoz érkező szakember az Ausztrál Nagydíj helyszínén. "Értem az álláspontot, hogy az emberek a sztárpilóta elvesztésével vádolják a csapatot, de igazából Felipe és Valtteri is nagyszerű pilóta. Én a brazilt nem látom rossz megoldásnak" - mondta Massáról és hozzátette: jól ismeri a veterán versenyzőt, örül neki, hogy vele dolgozhat.

massa-stroll-2017



Lowe azért is érdekes helyzetben van, mert Bottas csapatváltásának idején még éppen a Mercedesnél dolgozott, csak később igazolt a Williamshez, ahonnan a finn pilótát megszerezte a világbajnok istálló. "Nem voltam benne Valtteri tárgyalásaiban, de ő nagyon ambíciózus, tiszteli a Williamst, Claire pedig nem akarta meggátolni a fejlődését, az előrelépését."

A riválisok és a szakírók szerint is nagyjából negyedik erőként érkezett meg Melbourne-be a Williams, ők vezetik a középmezőnyt a teszteredmények alapján, érdekes lesz látni, hogy ebből mit tudnak bizonyítani a pályán és hogy mire lesz elég a Massa-Stroll páros.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: