DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton harci kedve csak nő

Lewis Hamilton villámrajtot szeretne venni ebben a szezonban, ellentétben a tavalyival, rögtön Ausztráliában győzelemre tör, ráadásul harci kedve csak tovább nőtt.

Tíz évvel F1-es bemutatkozását követően minden szem a háromszoros brit világbajnokra szegeződik. Nico Rosberg tavaly elhódította tőle a világbajnoki címet, ezt mindenképpen vissza akarja szerezni. Sokat változtak a körülmények a sorozatban, új vezetés, szélesebb gumik, gyorsabb autók. Lewis 32 éves, még jócskán van ideje a Formula-1-ben.

Igaz, az idei szezonra nagyon úgy tűnik, újult erővel veti bele magát a két legnagyobb rivális istálló, a Ferrari és a Red Bull is. Egyelőre úgy fest, mindkét csapat hozott a Mercedesszel szembeni hátrányából, a Ferrari talán utol is érte a németeket. Hamiltonnak új csapattársára, a finn Valtteri Bottasra is figyelnie kell, aki szintén nem feltett kézzel fog harcba indulni. A brit világbajnoknak nagyon tetszenek az új autók.

Hamilton idén negyedik világbajnoki címére tör


„Fizikálisan jóval nehezebb vezetni ezeket a kocsikat, mint a múltban bármikor. A kanyarsebességek látványosan nagyobbak, érzed a testeden és a nyakadon az erőhatásokat. Horzsolások és ütésnyomok vannak rajtam, ami előtte sosem fordult elő” – vezette elő az új autókkal kapcsolatos változásokat Hamilton, aki azonban nagyon várja a gyors versenyzést.

A kocsik jelentősen gyorsultak tavalyhoz képest az új szabályoknak köszönhetően, az előzés azonban kicsit nehezebb lehet a nagyobb leszorító erő miatt. A pilóták számára jóval fárasztóbb lesz a versenytáv, ami a táv vége felé hibákat is eredményezhet. A szélesebb gumik miatt az egész autó szélesebb, így az előzéseknél ezt is figyelembe kell majd vennie a versenyzőknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: