DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne nem borúlátó, inkább izgatott

Ez a különbség Alonso és Vandoorne között: a fiatal belga még izgatott amiatt, hogy F1-es pilóta lehet, az kevésbé érdekli, hogy mennyire versenyképes az autója az első hétvégén.

Fernando Alonso nem számít könnyű szezonnyitóra Melbourne-ben, hiszen a McLaren-Honda problémái elég nyilvánvalóak - a spanyol elég negatívan beszélt az előttünk álló hétvégéről, mondván, megpróbálják annyira élvezni, amennyire csak lehetséges, aztán meglátják. Stoffel Vandoorne ennyire nem látja borúsan a dolgokat, igaz, őt jobban "lázba hozhatja", hogy végre debütáljon, mint fix F1-es pilóta.

"Amikor szeptemberben megerősítették, hogy én leszek a McLaren-Honda egyik versenyzője 2017-ben, nagyon távolinak tűnt az Ausztrál Nagydíj. Most viszont nagyszerű érzés, hogy rögtön kezdődik az első teljes szezonom főállású F1-es pilótaként. Erről álmodtam egész eddigi karrierem során" - mondta izgatottan a belga tehetség.

vandoorne-honda-2017



"Alig várom már, hogy péntek reggel beüljek az autóba és maximálisan készen állok az előttem álló kihívásokra. Sokat dolgoztam a tél során az erőnlétemen, az állóképességemen és hihetetlenül motivált vagyok: a lehető legkeményebben akarok dolgozni a csapattal és lépésről lépésre fejlődni" - magyarázta Vandoorne.

"Nem tűztem ki magam elé különösebb célt a teljesítmény tekintetében, csak azt, hogy szegjem le a fejem, tanuljak minél többet a csapattól és Fernandótól, hozzam ki magamból a legtöbbet" - fogalmazott és hozzátette: nem tudja még, hogy mit várjon Melbourne-től, csak élvezni szeretné az egész hangulatát, aztán meglátják.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: