DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szimulátorral készül a Williams újonca

Lance Stroll nagyon izgatott élete első F1-es futama előtt, főleg, hogy sosem járt még ezen a pályán, sem Ausztráliában - szimulátorokból és videókból igyekezett felzárkózni.

Bob Fernley, a Force India csapatfőnöke szerint nagyon szoros lehet a harc a középmezőnyben, mert bár a három élcsapat messze ellépett a többiektől, de utána négy istálló is gyűri egymást a pontszerző helyekért. Fernley úgy véli, hogy jelenleg talán a Williams áll ezen csapatok közül a legjobban, persze ezt majd csak Melbourne-ben tudjuk meg valójában - a grovei-ak pilótái mindenesetre már várják a szezonnyitót.

"Ausztrália nagyszerű hely a szezon kezdetére és nem csak azért, mert gyönyörű az ország, hanem azért is, mert az emberek olyan kedvesek" - tekintett előre a brazil Felipe Massa. "A pálya maga elég trükkös egyébként, hiszen félig versenypálya, félig viszont utcai, úgyhogy egyértelműen nehéz lesz. Én már nagyon várom a rajtot és Melbourne mindig kiemelten fontos, hiszen ez lesz az első alkalom, amikor a csapatok tényleg megmutatják az oroszlánkörmeiket."

stroll-2017



Csapattársa, az újonc Lance Stroll most debütál majd a Formula-1-ben és a fiatal kanadainak van mit bizonyítania - egyébként is sokat kritizálták, de a barcelonai tesztek során egyáltalán nem győzte meg ellendrukkereit. "Különleges élmény lesz életem első nagydíja, főleg, hogy számomra ez egy új pálya, sosem voltam még Ausztráliában. Egyszerűen tűkön ülök, nagyon izgatott vagyok" - mondta Stroll.

"Szimulátoron már mentem a pályán és megnéztem pár videót, belsőkamerás felvételt, elég trükkösnek tűnik. Egy kicsit utcai is, szóval sokat változik majd a hétvége folyamán, ami további kihívást jelent. Olyan keményen fogok menni, ahogy csak tudok, igyekszem élvezni, aztán meglátjuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: