DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Eltérően kezeli versenyzőit a McLaren

Nehéz helyzetben van a folyamatos műszaki problémák és a tempó hiánya miatt a wokingi gárda, amelynek versenyigazgatója szerint más-más igényei vannak Fernando Alonsónak és Stoffel Vandoorne-nak.

Fennállása egyik legnehezebb tesztidőszakát teljesítette idén télen a McLaren, amely a Honda-motor folyamatos megbízhatósági problémái miatt jóval kevesebb kört tudott megtenni Barcelonában, mint a legtöbb riválisa, ráadásul tempó terén is jelentős a lemaradásuk.

Mindez természetesen a két versenyzőt, Fernando Alonsót és Stoffel Vandoorne-t is frusztrálja, Eric Boullier szerint ráadásul eltérően is kell kezelniük a két pilótát, hiszen más-más az igénye egy kétszeres világbajnok klasszisnak és egy tulajdonképpeni újoncnak:

mclaren-alonso-vandoorne



„Nyilvánvaló, hogy a két pilóta esetén másként kell reagálnod” – idézi Boullier szavait a crash.net. „Stoffel még friss a Formula-1-ben, fiatal és rendkívül motivált, így ha még csalódott is amiatt, mert nem versenyképes az autója – és itt a „ha” szón van a hangsúly –, akkor is fel fog ebből állni és ebből a tapasztalatból is tanulhat.”

„Fernando viszont jóval rutinosabb, és versenyképes autót akar maga alá, ugyanakkor ahogy azt folyamatosan elmondom, az első naptól kezdve tisztában van a projekttel, mindenről tud, látja az előrehaladást és azt, hogy hova juthatunk el. A türelme a saját elvárásaitól függ, de teljes mértékben rálát a dolgokra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: