DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Honda 100%-ig elkötelezett marad

Az elmúlt napokban sok találgatás és elmélet látott napvilágot, miszerint a McLaren lecserélné motorszállítóját, vagy a Honda szállna ki a Formula-1-ből. A japánok azonban 100%-ban elkötelezettek maradnak mind a McLaren, mind a sorozat iránt.

A 2017-es szezon rendkívül baljós előjelei ellenére a Honda nem tervez kiszállni és teljes mellszélességgel kívánnak harcolni a McLarennel karöltve a jobb eredményekért, noha a korábbi hírek szerint a McLaren már felvette a kapcsolatot a Mercedesszel. A nyolcnapos teszt során elszenvedett temérdek motorhiba kikezdte a partneri viszonyt a wokingiak és a japánok között a megbízhatósági- és lóerőgondok miatt.

Mikor gyógyulnak meg vajon a Honda erőforrásai?


Eric Boullier csapatfőnök korábban elismerte, hogy óriási a feszültség a motorgyártó és csapata között. Azóta ráadásul szárnyra kaptak a hírek, miszerint a McLaren visszatérne korábbi motorszállítójához, a Mercedeshez. A Hondánál azonban nem kívánják újragondolni hosszú távú partneri viszonyukat a McLarennel és az F1-ben akarnak maradni.

„Természetesen a helyzet közel sem olyan, mint amilyennek szerettük volna, hogy legyen, amikor visszatértünk a Formula-1-be. De 100%-osan elkötelezettek vagyunk most az F1 és a McLaren irányába is. Az istálló és mi is hiszünk ebben az együttműködésben. A fejlődés érdekében muszáj egy csapatként dolgoznunk és így felülemelkedni a jelenlegi helyzeten. Most az az elsődleges, hogy továbbra is őszinte és nyitott maradjon köztünk a kommunikáció és a nehézségek ellenére még tovább erősítsük a kapcsolatot a Honda és a McLaren között” – nyilatkozta elkötelezetten Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: