DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Idén precízebbnek kell lennünk

Egyáltalán nem könnyű vezetni a 2017-es F1-es autókat – állítja Lewis Hamilton, aki szerint még a tapasztalt pilótáknak is kihívást jelent a körözés, nemhogy az újonc Williams-versenyzőnek, Lance Strollnak.

Hamilton a 7. legjobb időeredményt érte el a barcelonai tesztsorozat harmadik napján – a brit csapattársa, Valtteri Bottas volt a leggyorsabb szerdán, így a Mercedesnek eddig bőven van oka az elégedettségre. A brit pilóta elmondta, eddig minden a terveik szerint alakul: „Ez eddig egy szuper teszt volt, megpróbáltunk eddig mindent elintézni, amit szerettünk volna, és nem volt még problémánk” – mondta. „Az autó jól működik, és eddig a tesztprogramunk minden pontját teljesítettük.”

 Hamilton



Hamilton a három nap alatt eddig összesen 233 kört teljesített a Mercedesszel, így a megbízhatósággal nem akadt problémájuk. „Az első teszthéten a teljesítmény áll a középpontban, aztán majd jön a második teszt” – mondta. „Ez eddig a leggyorsabb autó, amit valaha vezettem. Az egyenesekben kicsit lassabb az autó, tehát nem a sebesség az, amit érzünk, hanem a leszorítóerő. A 9-es kanyarban örömködtem a sisakom alatt – úgy éreztem magam, mint egy gyerek a hullámvasúton.”

A Williams újonc versenyzője, Lance Stroll számára nem alakul problémamentesen a teszt, kétszer is összetörte autóját, valamint egy további alkalommal is kicsúszott. Hamilton szerint ezzel nincs probléma, hiszen egyáltalán nincs könnyű dolga a fiatal pilótának. „Együttérzek vele, mert a lehető legnehezebb időpontban lépett be a Formula-1-be. Az autókat nem egyszerű vezetni, sokkal precízebben kell dolgozni. 2016-ban ez még sokkal egyszerűbb volt. De jobb, hogy ezeket a hibákat most követi el és nem később.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: