DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nem ismeri jól egymást a két Haas-pilóta

A francia Romain Grosjean szerint viszont ez hamarosan megváltozik, hiszen a téli teszteken együtt fognak dolgozni Kevin Magnussennel - biztos benne, hogy jól kijönnek majd új F1-es csapattársával.

Egyelőre nem ismeri egymást túl jól a Haas idei két versenyzője, Romain Grosjean és Kevin Magnussen - az amerikai istálló második Formula-1-es szezonjára készül és a két pilóta majd csak a hét folyamán, Barcelonában kezdi meg a közös munkát. A francia már tavaly is a csapatnál vezetett, a dánt viszont most szerződtették Esteban Gutierrez helyére.

"A teszt kulcsfontosságú lesz a csapat számára és itt fogjuk megosztani egymással leginkább az információinkat, adatainkat" - tekintett előre a közös munkára Grosjean. "A versenypályán mindig le akarod győzni a csapattársad, hiszen ugyanolyan autóban ül, ő a mérce. Viszont a nyilvános, megosztott adatok mindig jól működtek a korábbi csapataimnál is, különösen így van ez egy új csapatnál és egy új autónál" - magyarázta a francia.

magnussen-haas



Csapaton belül jelen pillanatban mindenképpen Grosjean számít veteránnak, nem csak azért, mert ő már itt van egy éve, de azért is, mert jóval több időt töltött már a Formula-1-ben - Magnussen eddig két évet versenyzett, de nem egymás után, a kettő között egyszer "lefokozták" tesztpilótává. Ennek ellenére ő sem számít már tapasztalatlannak.

"Nagyon jó, hogy ő is a csapatunk tagja lesz. Hoz magával tapasztalatot a McLarentől és a Renault-tól is, ami nagy értékkel bír. Nem ismerem őt igazán jól jelenleg, de biztos vagyok abban, hogy a téli tesztek és az első pár futam után ez már nem így lesz és jól ki fogunk jönni egymással" - tette hozzá Grosjean.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: