DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Túl izgalmas lett volna, ha leigazoljuk Alonsót

Bizonyára sok rajongó lázba jött a Mercedesnél esetlegesen újra összeálló Lewis Hamilton-Fernando Alonso páros miatt, ám a csapat motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint megfelelően döntöttek, hogy nem szerezték meg a spanyolt a McLarentől.

Amikor Nico Rosberg bejelentette visszavonulását december elején, Fernando Alonso neve az elsők között merült fel helyetteseként. Reálisan végiggondolva megfelelő választás lehetett volna: bár a mezőny egyik legidősebb pilótája, győzni akarása nagyobb, mint valaha, és a legtöbb szakértő szerint a mai napig ő az F1-es mezőny legkomplexebb versenyzője. Mielőtt azonban beindult volna a pletykagyár, a spanyol gyorsan kifejezte lojalitását a McLaren felé, így sajnos csak álom maradt, hogy tíz évvel később Brackley-ben újra összeálljon a McLaren tüzes, 2007-es pilótapárosa.



Toto Wolff nemrég a BBC Radio 5 Live vendége volt, ahol többek között arról is beszélt, hogy minden csapatot potenciális ellenfélnek tekintenek 2017-ben, a műsorvezetők pedig nem hagyták ki az alonsós ziccert sem, amelyre az osztrák a múlt ismeretében meglehetősen diplomatikus választ adott. „Ha a rajongók helyében lennék, én is szívesen látnám Fernandót egy 2007-eshez hasonló rivalizálásban” – mondta a Mercedes motorsport-igazgatója. „A csapat szemszögéből nézve viszont nem lett volna értelme.”

Mint ismeretes, a Ron Dennis nagy reményekkel tette egymás mellé a címvédő Alonsót, és az újonc Hamiltont, ám a szezon során a spanyol nehezen viselte, hogy a brit több alkalommal jobbnak bizonyult nála, és korábbi eredményeire tekintettel nem kapott előjogokat csapatától. „Az akkori partnerkapcsolat nem feltétlenül jött ki jól a Mercedes számára, amely annak idején a McLaren motorpartnere volt. Persze az emberek változnak, és izgalmas felállás jöhetett volna lére, de azt kell, mondjam, számunkra túlságosan is izgalmas lett volna” – tette hozzá Wolff. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: