DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Végre láthatjuk a Volkswagent az F1-ben?

Ha van autókonszern, amellyel kapcsolatban leggyakrabban felmerül az F1-es csatlakozás esélye, az a Volkswagen - a gyártó motorsport-részlegéért felelős szakembere már nem zárja ki teljesen a száguldó cirkuszt.

A Volkswagen és leányvállalatai számára örökös téma a Forma-1, ám bizonyos okok miatt mindig elutasították a csatlakozást. Másfél évvel évtizeddel ezelőtt a hírhedt emissziós botrány tett keresztbe nekik, tavaly pedig az Audi esetleges belépésével kapcsolatban nyilatkozta azt a cég, hogy a sportág nem eléggé kiszámítható egy ekkora befektetéshez. Legutóbb a VW egy másik márkája, a Lamborghini azonban eljátszott a csatlakozás gondolatával, egyelőre azonban semmi konkrétum nem történt, hiszen minden gyártó elégedett a jelenlegi motorsport-programjával.



Igen ám, de a Forma-1 új többségi tulajdonosa, a Liberty Media teljesen más utat szeretne járni a sportágban, mint a kereskedelmi jogok eddigi tulajdonosa, Bernie Ecclestone. Az új menedzsment legfőbb célja, hogy ne csak a rajongók, hanem az autóipar képviselői számára is vonzóbb legyen a száguldó cirkusz, mely jelenleg négy gyártót – Mercedes, Ferrari, Renault, Honda – tömörít. A Volkswagen a korábbi merev elzárkózások után most nyíltabban viszonyulnak a Forma-1 felé, ahogy azt Wolfgang Dürheimer, a cégcsoport motorsport-részlegéért felelős szakembere is bevallotta.

„Az én szemszögemből nézve a téma ismét szóba került. Ez az új kezdet mindenféleképpen figyelmet érdemel” – nyilatkozta a német a Motorsport-Total.com-nak, aki áldását adná a Volkswagen F1-es szerepvállalására. „Egy ilyen változás félresöpörhet minden korábbi döntést, és újraformálhatja az álláspontunkat” – tette hozzá Dürheimer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: