DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A Ferrari tudja, mit kezdjen a fiatalokkal”

Toto Wolff úgy gondolja, Antonio Giovinazzi akár a Ferrari első számú pilótájává is válhat a közeljövőben. Az osztrák csapatvezető Bottas korábbi helyzetéhez hasonlította a fiatal olaszét.

Raffaele Marciello korábban azt nyilatkozta, hogy feladja Formula-1-es karrierjét, és másutt próbál szerencsét. Ez annak is lehetett a következménye, hogy bejelentették: Antonio Giovinazzi lesz az olasz gárda tartalékpilótája a 2017-es szezonra.

Wolff így kezdte gondolatait a fiatal tehetségről: „Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari meg fogja találni számára legkedvezőbb pozíciót.”

 wolff-abu-dhabi-2016



Az osztrák csapatfőnök nem gondolja, hogy a közeljövőben ne juthatna jó lehetőséghez Giovinazzi: „Nem hiszem. Egy ilyenre nagyszerű példa Valtteri Bottas. Ő lett a Williams tartalékpilótája, mielőtt egy teljes szezont kezdhetett volna el velük 2013-ban.”

Wolff óvatos a többi tehetséghez való hasonlításban az olasszal kapcsolatban: „Giovinazzi még nem vezetett F1-es autót, így nem tudjuk összehasonlítani Wehrleinnel vagy Oconnal. Pascal megnyerte a DTM-et, és ezután még egy évet töltött a Formula-1-ben, míg Esteban a GP3 és a Formula 3 bajnoka lett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: