DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Így segített a filozófiatanulás Rosbergnek

Érdekes dologra világított rá a minap a Mercedes visszavonult pilótája: korábban filozófiai tanulmányokat folytatott, amelynek nagy hasznát vette az F1-es vb-címért folytatott csatában.

Nico Rosberg többször megemlítette már, mekkora stressz-szel kellett megküzdenie a 2016-os világbajnoki csata véghajrájában, ahol Lewis Hamilton taktikus versenyzésére is figyelnie kellett. Az F1-en kívüli nyugodtabb légkör nagyban hozzájárult a német expilóta visszavonulásához, a davosi Világgazdasági Fórumon viszont elmesélte, hogy korábbi tanulmányait miként tudta hasznosítani a legkeményebb küzdelem során. „Ugyanez a helyzet a színészek, az énekesek, de még a politikusok között is. Ha sikeressé válsz, akkor hatalmas leszel az emberek szemében, néha pedig nehéz megküzdeni ezzel a helyzettel. Úgy vélem, éppen emiatt látunk annyi színészt és énekest, akik letérnek a helyes útról.”



„De úgy vélem, mindenkinek a saját belátása szerint kell megküzdenie ezzel, nekem pedig elég sok időbe telt, amíg kezelni tudtam az ilyen helyzeteket. Tíz évig tanultam filozófiát, amelynek nagy hasznát vettem később. Mert legyen bármi a problémád, hánykolódj bármilyen kétségek között, valaki a múltban pontosan ugyanezen ment keresztül – és mindig volt egy zseni, aki hasonló dolgokkal küzdött, mégis képesnek érezte magát ahhoz, hogy ezt leírja, és érthetővé tegye mások számára.”

„Ennek köszönhetően megtanultam, hogy miért vagyok féltékeny, miért vagyok dühös, miért félek, és miért vagyok ideges. Egyszerre minden világossá válik számodra. Persze nem lehet kikapcsolni ezeket az érzéseket, sőt, lehetetlen, de változtatni tudsz azon, hogy hogyan állsz hozzájuk. Ugyanis ha megérted, hogy mi miért történik, akkor képessé válsz arra, akkor változtatni tudsz a reakcióidon, ennek pedig komoly hatása lehet az egész életedre” – tette hozzá Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: