DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Tudtam, hogy Hamilton bármire képes

Bár lassan két hónapja, hogy Nico Rosberg megszerezte a 2016-os világbajnoki címet Abu Dhabiban, néhány mondat erejéig felidézte az emlékezetes tavalyi szezonzárót.

Utólagos bölcsesség alapján könnyű azt mondani, hogy Nico Rosberg számára ujjgyakorlatnak tűnt a második hely megszerzése a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon, ám Lewis Hamilton taktikázása könnyen átrajzolhatta volna a világbajnokság végkimenetelét. Egy kis hiba, és Nico Rosberg elbúcsúzhatott volna a bajnoki címtől – ám amikor a német átszelte a célvonalat, hatalmas kő esett le szívéről, egyúttal ledobta magáról azt az óriási nyomást, melyet a vb-titulus megszerzése.

A verseny zaklatott hangulatát még a világbajnoki cím sem tudta feledtetni: a Mercedes igencsak neheztelt Hamiltonra Abu Dhabi után, amiért szánt szándékkal tartotta fel csapattársát, Rosberg pedig úgy véli, mindenre felkészült most már csak volt csapattársa mögött haladva.



„Nem tudom, meddig ment volna el” – mondta Rosberg egy Facebook-videóinterjúban, melyet a davosi Világgazdasági Fórum keretében adott. „Csak a kis játékait játszotta” – folytatta a német, aki megkérdezte magától a verseny alatt: „Talán teljesen kicsúszik a kezéből az irányítás, és ki fog lökni? Akkor minden lehetségesnek tűnt, hiszen a világbajnoki cím forgott kockán.” Hamilton végül „csak” visszafogta a tempót, Rosbergre így mind Sebastian Vettel, mind pedig Max Verstappen is felért, ám előzésre nem maradt idejük, így a német második helyével felülhetett a sportág trónjára.

Rosberg úgy véli, Hamilton viselkedése kétségbeesettségről árulkodott. „Megértem őt, hiszen az ő szemszögéből nézve meg kellett próbálnia valamit, a csapat szempontjából viszont nem volt helyes.” A német elmondta, gyerekkori jóbarátjával azóta is beszél, és azt sem tartja kizártnak, hogy egyszer olyan lesz a kapcsolatuk, mint régen. „Talán egy nap ismét lazábban ki fogunk jönni egymással” - tette hozzá a világbajnok, aki nemrég elmondta, milyen esetben térne vissza a Forma-1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: