DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Massa el sem hitte, mit kér tőle a Williams

Felipe Massa saját elmondása szerint Nico Rosberg bejelentése után sokáig még nem is sejtette, hogy neki is jut szerep az idei F1-es mezőnyben, és nehéz volt visszaszívnia korábbi döntését.

Ha a hét két főszereplőjét, Valtteri Bottast és Felipe Massát vizsgáljuk, mindenképpen utóbbi pilóta körüli események bizonyultak izgalmasabbnak. Persze mindkettőjük sorsát jó előre ismerte a közvélemény, ám Bottas a Mercedesnél az eddigi nyilatkozataiban igencsak titkolózó volt, például amikor arról kérdezték, hogy mikor vált számára biztossá a csapatváltás, diplomatikusan csak annyit válaszolt, hogy a szerződés aláírásának pillanatában, vagyis a bejelentés napján.

Massa ehhez képest jóval nyitottabb volt, így a grove-i bázison a SkySportsnak adott interjújában nem csak a Williams megkeresésének időpontját, de még a Claire Williamsszel folytatott beszélgetés néhány részletét is felfedte.

EasyCapture5



„Azt a bizonyos telefonhívást december végén kaptam meg, két nappal azt követően, hogy itt jártam a csapat karácsonyi buliján. Claire hívott fel, én pedig azt gondoltam, biztos olyanokat fog mondani, hogy milyen jó volt velem, meg hogy mennyire köszön mindent. Ehelyett viszont feltette a kérdést: ’készen állsz-e a folytatásra, hogy versenyezz velünk jövőre is?’ Hozzátette, hogy csak akkor engedik el Valtterit a Mercedeshez, ha én visszatérek hozzájuk. Nagyon meglepő volt mindezt hallani, de egyúttal teljesen érthető is minden döntés, ami ide vezetett, kezdve Nico visszavonulásával. Nehéz volt számomra nemet mondani, így visszautaztam ide és tartottunk egy megbeszélést Claire-rel, amelynek nagyon sok összetevője volt” - idézte vissza az elmúlt hetek történéseit a még egy évre visszatérő Massa.

Sokan megmosolyogták azonban, hogy a brazil meggondolta magát, hiszen a tavalyi szezon végén olyan érzelmes búcsúztatásban volt része, mint talán korábban még egyetlen F1-es pilótának sem. Massa elismerte, hogy ő is érezte a helyzet iróniáját, ezért is hezitált egy rövid ideig.

„Persze mindenképp kicsit furcsa ez az egész számomra, hiszen visszavonulóként elképesztő érzéseket élhettem át az utolsó két versenyemen. Ha belegondolok, hogy mi minden történt Brazíliában és Abu Dhabiban, egyszerűen minden tökéletesen alakult. Ezért elég nehéz volt visszajönnöm azt követően, hogy kimondtam a befejezést, egyáltalán nem ment egyszerűen ez a része. De azt hiszem, mindenki megérti, hogy szeretem ezt csinálni, és egyébként is versenyeztem volna idén más kategóriában. Tényleg készen állok, motivált vagyok és már most is minden nap keményen edzek. Remélem, hogy versenyképes szezonunk lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: