DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kovalainen ment volna Bottas helyére

A korábbi finn F1-es pilóta bejelentkezett a távozó Valtteri Bottas helyére a Williamsnél - úgy fest, hogy még érez magában eleget a királykategóriához, de nem kapta meg a lehetőséget.

Valtteri Bottas távozásával megüresedett egy hely a Williamsnél, de nem sokáig, hiszen a csapat gyorsan reaktiválta Felipe Massát - azonban amint kiderült, hogy Bottas elmehet a Mercedeshez, Claire Williams csapatvezető kapott egy emailt egy korábbi versenyzőtől. A 35 éves, korábban a Renault-nál, a McLarennél, a Lotusnál és a Caterhamnél is megforduló Heikki Kovalainen érdeklődött a munka iránt.

kovalainen



"Igen, valóban küldtem egy emailt Claire-nek" - igazolta a hírt Kovalainen. "Azonban nekik már más terveik voltak. Valószínűleg egyébként jó pár más pilóta is küldött hasonló üzenetet" - tette hozzá a a finn MTV-nek 2008-as Magyar Nagydíj győztese, aki 2016-ban a japán Super GT sorozatban versenyzett és szerzett bajnoki címet.

Kovalainen egyébként úgy gondolja, hogy honfitársa jól helyt fog állni a Mercedesnél Lewis Hamilton mellett, megvan a kellő sebessége ehhez és szerinte nem lesz gond a két pilóta között. "Nekem jó emlékeim vannak Lewisról, határozott karakter, de semmi olyat nem tett, amiért megorrolhattam volna rá. Nem fogom megjósolni, hogy Valtteri hogyan fog teljesíteni, de ő egy nagyon jó versenyző. Elég jó ahhoz, hogy odaérjen a csúcsra. Szerintem jól fognak együttműködni Lewisszal, elvégre mindketten profik" - mondta a finn Ilta Sanomatnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: