DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso nem fél Vandoorne-tól – egyelőre

A kétszeres F1-es világbajnok szerint azon kell dolgozniuk új csapattársával, hogy a McLaren-Honda minél hamarabb újra az élmezőnyben szerepeljen – majd utána lehet szó az esetleges rivalizálásról.

Fernando Alonso a Formula-1-es mezőny egyik legrutinosabb tagja, 2001-es bemutatkozása óta számos csapattársa volt már, akik közül nem egy világbajnok is lett. A Ferrarinál például egy évig Kimi Raikkönen oldalán versenyzett, ám még emlékezetesebb, amikor 2007-ben az újonc Lewis Hamilton volt a kollégája a McLarennél.

Most hasonló helyzet alakult ki a wokingiaknál, hiszen a tavalyi Bahreini Nagydíjon már debütáló, de voltaképpen újoncnak számító Stoffel Vandoorne érkezik Alonso mellé. Természetesen a spanyolnak is felvetették a tíz évvel ezelőtti szituációval való párhuzamot, a kétszeres vb-első azonban inkább egy fontos különbségre hívta fel a figyelmet:

alonso-vandoorne-2016-dppi



„Nem ő lesz az a versenyző, aki most a vb-címért fog harcolni ellenem, mert egyelőre mások a céljaink. Természetesen harcolnunk kell egymással, de együtt is kell dolgoznunk, hogy segítsünk a csapatnak a lehető leghamarabb túljutni ezen a nehéz időszakon” – fogalmazott Alonso, utalva a McLaren-Honda elmúlt években látott vergődésére.

Persze a várakozások szerint új külsővel megjelenő istálló rutinos pilótája nem akarja kisebbíteni Vandoorne tehetségét: „Nagyon jó pilóta, aki frissességet hoz magával: rendkívül tehetséges, ahogy azt a GP2-ben és tavaly Japánban is megmutatta” – idézi az F1i.com szakoldal a spanyol szavait. Alonso hozzátette: annak idején összes csapattársa, így Nelson Piquet, Romain Grosjean, Felipe Massa vagy épp Raikkönen esetén is arra figyelmeztették, hogy nehéz dolga lesz ellenük, mégis mindegyiküknél gyorsabbnak bizonyult. „Meglátjuk, most mi lesz. Egyáltalán nem aggódom” – zárta gondolatait a versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: