DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Narancssárga lesz az idei McLaren?

Pár nap óta ez a kérdés foglalkoztatja az F1-es rajongókat: a McLaren több utalást elejtett, hogy narancssárga szín kerülhet az új fényezésbe, még egy ilyen autót is kiállítottak.

Szinte minden évben megelőzi egy olyan jellegű várakozás a McLaren autóbemutatóját, amely egyetlen másik csapatra sem jellemző: narancssárga lesz-e a wokingi gárda új versenygépe? A narancssárgát tartják ugyanis a csapat „hagyományos” színének, habár valójában csak néhány idény erejéig, a kezdeti években festették narancsra az autókat, utoljára 1971-ben.



Több jel alapján feltételezni lehet, hogy az idei versenygépen végre szerepet fog kapni a narancssárga szín. A McLaren a közösségi médiában feltöltött kép formájában árulta el, hogy az új autót február 24-én fogják leleplezni – a betűk narancsszínűek voltak, a háttérben levő autót pedig szintén ilyen színű vonalak hálózták be. A genfi SIHH-n bemutattak egy McLaren-stílusú órát – az eseményen Stoffel Vandoorne, a csapat pilótája is ott volt –, ahol egy hasonló dizájnú autót állítottak ki, mint az alábbi képen is látszik, igaz, ezt egy alkalommal egyszeri fényezésnek nevezték.

Bár a csapat utalgatott rá, hogy megváltozik a festésük, a konkrét kérdésre, hogy narancssárga lesz-e, kitérő választ adtak: „Túl korai, hogy részleteket áruljunk el autónk színezéséről, de számíthatnak arra, hogy valami más lesz” – idézi a grandprix247.com a csapat szóvivőjét.

A csapat más kérdésekben is kitérő válaszokat adott. „Az autónk neve és számozása még nem eldöntött” – mondta a szóvivő, habár Zak Brawn ügyvezető igazgató azt ígérte, Ron Dennis örökségeként marad az MP4 elnevezés, azaz az autó logikus neve az MP4-32 lenne. A szóvivő hozzátette, a töréstesztek – melyeken kisebb csapatok, mint a Haas vagy Toro Rosso, már túlestek – folyamatban vannak, de azt nem árulta el, lehet-e tartalékpilóta Jenson Button.

Természetesen lehet, hogy a narancssárga utalásokkal a McLaren pusztán a hírekbe akar bekerülni, és a szóban forgó változások kimerülnek abban, hogy kevésbé (vagy még inkább) szürke lesz az autó. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: