DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ron Dennis ott marad a McLaren autóinak nevében

Bár történelmi jelentőségű vezetőváltás történt a McLarennél az idei évre, Zak Brown nem tervezi minden fronton száműzni a csapatból legendás elődje, Ron Dennis örökségét.

Egy apró, de sokatmondó változás lenne, ha a csapat új irányt választana az új modellek elnevezésének mintájában, mint ahogy arra többen számítottak is. A McLaren autói Dennis hatalomra lépése, vagyis 1981 óta az „MP4” kezdetű kódjelet kapják, utalva a Project Four Racingre, amely a vezérigazgató korábbi versenycsapata volt, még az F1-be való megérkezés előtt.

mclaren-honda-2016



A 2016-os modell MP4-31-es néven volt ismert, és okkal várhattuk, hogy ez a sorminta az idei évvel véget ér, miután Dennist a csapat részvényesei menesztették posztjáról, helyét pedig Zak Brown vette át. Ha az istálló visszatérne a Dennis előtti számozáshoz, és azt folytatná tovább, érdekes módon az M31-es modell következne, hiszen az M30-as volt az 1980-ban Alain Prost által utoljára használt autó neve - de persze egy teljesen új szekvenciát is indíthatnának. Brown azonban az NBC kérdésére elmondta, hogy az autó névváltása nem szerepel a napirendi pontjai között. „Azt hiszem, maradni fogunk ott, ahol jelenleg is vagyunk” - zárta rövidre válaszát, ezzel utalva arra, hogy az idei versenygép MP4-32 néven fog futni, megőrizve Ron Dennis örökségét.

Versenyrészlegét azonban kiterjesztheti a közeljövőben a McLaren, amely jelenleg a Formula-1 mellett csak a GT3-as versenyzésben vállal szerepet. Arra a kérdésre, hogy napjaink slágersorozata, a Formula-E is érdekelné-e őket, Brown a következőt felelte:

„Nyertünk már az Indy 500-on, nyertünk már Le Mans-ban, szóval nem csak egy Formula-1-es istálló vagyunk. A technológiánkat pedig más sorozatokban is használják: az IndyCarnak az elektronikát, a NASCAR-nak az akkumulátorokat szállítjuk. A munkám része az is, hogy megvizsgáljam, hol versenyezhetnénk még. Szóval azt mondanám, hogy a motorsportok minden formája vizsgálat alatt áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: