DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Van, aki szerint Bottas a legrosszabb döntés

Egy korábbi F1-es csapatvezető szerint a finn pilóta egyértelműen csak második számú lehet, ez volt a lehető legrosszabb lépés a Mercedestől - sőt, Massa döntésével sem ért egyet.

Giancarlo Minardi korábban Formula-1-es csapatvezetőként dolgozott és sok időt töltött a fiatal tehetségek felkutatásával, elemzésével, ám Valtteri Bottasról nincs jó véleménye - szerinte bárki bármit mond, a finn csak második lehet Hamilton mögött és a két Red Bull-lal harcolhat majd a 2017-es szezon során.

Minardi azt nyilatkozta az olasz Motorsport megkeresésére, hogy Toto Wolff a lehető legrosszabb megoldást választotta: vagy ki kellett volna vásárolni egy toppilótát (például Fernando Alonsót) a szerződéséből, vagy pedig beültetni egy tehetséges fiatalt, mint Pascal Wehrlein, vagy Esteban Ocon. Előbbire valószínűleg egyébként nem volt lehetősége a Mercedes vezérének, hiszen sem a rivális Red Bulltól, sem a Ferraritól nem tudott igazolni, Alonso és a McLaren pedig elzárkózott a spanyol csapatváltásától.

bottas2017



"Ahelyett, hogy egy fiatal tanulhatott volna Hamiltontól, érkezett Bottas, aki egyértelműen második számú lesz. Neki még az is gondot jelentett, hogy a csapattársa előtt maradjon a Williamsnél. Egyébként szerintem Massa sem hozott jó döntést azzal, hogy visszatért Stroll mellé, de ez más tészta" - mondta Minardi.

Bottas egyébként 17-4-re verte Massát házon belül az időmérőket tekintve és a pontversenyben is rendre előtte végzett, 2016-ban például harmincöt ponttal. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: