DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Először Hülkenberget akarta a Mercedes?

A német F1-es pilóta a Renault-szerződés miatt maradhatott le élete legnagyobb lehetőségéről - úgy fest, hogy a Mercedes őt szerette volna leigazolni Lewis Hamilton mellé 2017-re.

A 2016-os szezon hajrájában még úgy tűnt, hogy komoly lehetőséghez jutott Nico Hülkenberg, hiszen a német Formula-1-es pilóta karrierje során először lehet gyári versenyző - a Force Indiától a Renault-hoz igazolt, ahol hosszabb távon bizonyíthat. A spanyol AS információi szerint azonban utólag már elhamarkodott döntést hozott, ugyanis a Mercedes őt szerette volna leigazolni Nico Rosberg helyére 2017-re.

hülkenberg-forceindia-brazil-2016



A lap szerint a sportágat három éve uraló istálló megkereste Hülkenberget Rosberg váratlan visszavonulása után, hiszen mióta gyári csapatként visszatértek, mindig volt német versenyzőjük, így ez most is fontos szempont volt - a Force Indiától távozó pilóta azonban már szerződés alatt állt a Renault-val, így nem volt mód a leigazolására. Az AS azt is hozzáteszi azonban, hogy a Mercedes első gondolata Fernando Alonso volt, de az is hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a kétszeres világbajnok nem elérhető.

Hülkenberg szavai is alátámasztják az AS értesülését, hiszen a pilóta úgy fogalmazott, hogy Rosberg igazán szólhatott volna neki a visszavonulásról. Ezek után döntöttek úgy Toto Wolffék, hogy Valtteri Bottas lesz a legjobb megoldás, bár ez egyelőre továbbra sem hivatalos - úgy fest, hogy még szűk két hetet várnunk kell arra, hogy az legyen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: