DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kvjat szerint közel azt tudta, mint Ricciardo

Az idény közben lefokozott orosz F1-es pilóta úgy látja, hogy nagyon közel volt Ricciardóhoz házon belül és csak apró dolgok hiányoztak, majd Sainz ellen is felvette a kesztyűt, amikor megszokta az autót.

A 2016-os Formula-1-es szezon egyik legnagyobb híre volt, hogy a Red Bull szezon közben pilótát cserélt - a 2015-ben Sebastian Vettel helyére előléptetett Danyiil Kvjatot máris visszaküldték a Toro Rossóhoz és a helyére a tinisztár Max Verstappen érkezett. Verstappen rögtön bizonyította képességeit és Ricciardo is arról beszélt, hogy jót tett neki a holland tehetség, mert miatta ő is magasabb fokozatba kapcsolt. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy az Autosport szerint az ausztrál volt 2016 legjobb autóversenyzője.

Kvjat szerint azonban ő képes volt harcolni Ricciardóval, amíg csapatársak voltak. "Dolgoztam együtt Daniellel, ő egy top pilóta és úgy érzem, hogy én is ott voltam mellette. Csak egy kicsit kevésbé voltam konzisztens, talán egy kicsit kevésbé értetem az autót és nem volt annyi tapasztalatom" - tette hozzá. Ezzel egyébként tulajdonképpen azt mondta, hogy mégsem volt azon a szinten, mint csapattársa -2015-ben ugyan ő szerzett több pontot, idén négy futam után tizenöt egység hátrányban volt.

kvjat-ricciardo



Kvjat aztán a Toro Rossónál Carlos Sainztól is rendszeresen kikapott, főleg az első versenyein, de később is megvolt a spanyol fölénye. "Nagyon magas szinten és rendkívül kiegyensúlyozottan teljesített, tudtam, hogy nagyon nehéz lesz megverni. Amikor megérkeztem, nem találtam még a helyem az autóban, de ahogy ez jött, úgy lett szoros a csata. Izgalmas lesz a jövő évben ellene harcolni."

Az viszont kérdés, hogy hosszabb távon milyen jövő vár Kvjatra, hiszen a Red Bullnál nagyon gyorsan jönnek az újabb és újabb tehetségek, miközben a Ricciardo-Verstappen duó betonbiztosnak tűnik az első csapatnál. "Megpróbáljuk a lehető legjobban tenni a dolgunkat 2017-ben. A Red Bullnak nagyon jó pilótái vannak és természetesen mindenki világbajnok akar lenni, a csapatnak választania kell majd."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: