DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton, Rosberg és Wehrlein is díjat kapott

Vasárnap került sor az éves Autosport Awardsra, a legrangosabb motorsport témájú magazin díjátadójára, ahol számos F1-es résztvevőt is kitüntettek, főképp a Mercedes tagjait.

Az angol Autosport lap díjátadóját 1982 óta tartják meg, és presztízsét mutatja, hogy a jutalmazott Formula-1-es sztároknak magától értetődő a megjelenés, függetlenül attól, hogy britek-e vagy sem. Heti turnéjának befejezéseként a világbajnok Nico Rosberg is ott volt a gálán, akit az év legjobb nemzetközi autóversenyzőjének neveztek meg. Damon Hilltől – az 1996-os bajnok az egyetlen, aki Rosberghez hasonlóan apja után szerezte meg az F1-es címet – vehette át a díjat, melyre Lewis Hamiltont és Max Verstappent is jelölték.



Hamilton sem maradt serleg nélkül, ő közönségszavazás alapján kapta meg a legjobb brit versenyzőnek járó díjat, már ötödik alkalommal. A Mercedes tulajdonképpen halmozta a kitüntetéseket: W07 lett az év versenyautója, az istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe pedig a mérnököknek járó John Bolster-díjat vette át. Szintén Mercedes-kötődésű az év újoncának kinevezett Pascal Wehrlein.

Nem F1-eseket és nagy neveket tüntetnek ki vele, mégis a McLaren Autosport BRDC-díj az átadó egyik legértékesebb elismerése. A fiatal brit tehetségek között kiosztott díjat Lando Norris nyerte, aki a Formula Renault 2.0 Eurocup és NEC sorozatokban szerzett bajnoki címet idén. Számos korábbi díjazott, köztük David Coulthard és Jenson Button vitte sokra, a jutalom része egy McLarennel való teszt is.

A Gregor Grant életműdíjat az 1992-es világbajnok, Nigel Mansell nyerte, egy érdekes, másodszor kiosztott kategória pedig a jövő mérnöke díj volt, melynek győztese, Sam O’Neill két évig dolgozhat a Williamsnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: