DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Verstappen jövőre vb-ért harcol

Helmut Marko meggyőződése, hogy jövőre harcban lesznek a világbajnokságért – Max Verstappennek nem kell többet tanulnia, ő is ugyanolyan eséllyel indul, mint Ricciardo.

Mindenki tudja, hogy a Red Bull abban bízik, a 2017-es szabályváltozások nyertese lesz, és az új előírásokból profitálva esélye nyílik, hogy ötödször is világbajnoki címet szerezzen. Az alakulat eddigi trófeáiról Sebastian Vettel gondoskodott, jövőre Daniel Ricciardo és Max Verstappen kezében a lehetőség – Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója arról beszélt, a 19 éves holland készen áll a kemény feladatra.

„Mikor először találkoztam vele, 15 éves fiú volt, egy 26 éves férfi érettségével és hihetetlen önbizalommal. Azóta három év telt el, és szenzációs tanulási ívet írt le. Nem követi el ugyanazokat a hibákat kétszer, egyértelmű, hogy készen áll a világbajnoki harcra, nincs szüksége több felkészülésre. Egyetlen gyengesége sincs, azt leszámítva, hogy néha nem elég türelmes” – mondta Marko a formula1.com-nak.



„Megmutatja a többieknek, hogyan kellene versenyezni, miként csinálták régen. Emlékszem arra, amikor jött Senna vagy Schumacher. Ők is máshogy álltak hozzá, ami sokkoló ébresztő volt a többieknek. Szintén rengeteg kritikát kaptak” – reagált a Verstappent sokszor érő panaszokra. „Most van egy fiatal, éhes versenyzőnk, ’megeszi a rosseb’ hozzáállással a korábbi bajnokok felé – függetlenül attól, hogy egyszer, kétszer, háromszor vagy akár négyszer nyertek.”

Marko kitért arra is, miért számol úgy, hogy beérik a Mercedest: „A nagy lépés a motor oldalán történt, és azt mondták, hasonló mértékű fejlődés várható 2017-ben, ami azt jelentené, hogy nagyon közel kerültünk a Mercedes erejéhez. A szabályváltozások miatt pedig senki sem használhatja a mostani tapasztalatát vagy csomagját. A történelem is azt mutatja, hogy a szabályváltozások idején mindig jók voltunk. Épp ezért meg vagyunk győződve, hogy 2017-ben mindkét bajnoki címért harcolhatunk, ez pedig mindkét pilótára érvényes, bármelyikük bajnok lehet jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: