DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso nem fog aggódni a Honda miatt

Tavaly szenvedtek, idén fejlődtek, jövőre pedig már nem is fognak aggódni az erőforrások miatt - legalábbis így vélekedik Fernando Alonso, aki motorfronton pozitívan tekint a következő szezonra.

„Hol van már a ’GP2-es motor’ és társai?” - tehetnénk fel a kérdést Fernando Alonso rádióban hallott, szarkasztikus megjegyzései miatt, s bár tény, hogy idén is elejtett egy-két kritikát a Honda felé, a japán motorgyártó sokkal jobb termékkel rukkolt elő 2016-ra, mint amilyennel tavaly, hét évvel azután, hogy kivonták gyári csapatukat a sportágból. A spanyol pilóta és csapattársa, Jenson Button már nem arra volt hivatott idén, hogy egyre kisebbé váljanak a riválisok visszapillantóiban, hanem többször is komoly csatába tudtak bocsátkozni az ellenfelekkel: Fernando Alonso monacói, sepangi és austini teljesítménye önmagáért beszél.



„Motorok terén sokat tanultunk idén, sokkal többet, mint tavaly, hiszen akkor csak a túléléssel tudtunk foglalkozni” - idézte Alonsót az Autosport. „Csak az volt a feladatunk, hogy valahogyan kitartsunk a célig. Probléma volt a hajtással, az energia-visszanyeréssel, a megbízhatósággal, kis túlzással mindennel, ebben a helyzetben pedig nagyon nehéz volt tanulni. Ebben az évben viszont sikerült előrelépnünk, finomhangolnunk az erőforrást, ez a tudás pedig nagy hasznunkra lesz majd a következő évben. Nagyon magabiztos vagyok efelől, így a kérdőjel inkább az aerodinamikát illetően fog majd megjelenni.”

Ennek ellenére Alonso reméli, hogy a McLaren kapacitásának köszönhetően ezen a téren is sikerül majd helytállniuk. „A tavalyi szenvedések után idén remek pozícióban találtunk magunkat, és harcolni tudtunk a középmezőny autóival. Jövőre újabb lépést szeretnénk tenni előre, és ettől sokkal többet el akarunk érni. Az új szabályoknak köszönhetően remek lehetőségünk előtt állunk, hiszen felkavarodhat az állóvíz, és ha képesek leszünk egy gyors autó előállítására, akkor jó esélyünk van rá, hogy elől legyünk. Azért is bízom a csapatban, mert a McLaren hatalmas csapat, komoly forrásokkal és lehetőségekkel. Egyelőre minden jónak tűnik, ezért várom már a következő évet” - tette hozzá a spanyol, aki maga hintette el az információt, hogy a közeljövőben a Hosszútávú-világbajnokságba igazolhat majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: