DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso a Porschénál? Jövőjére célzott a spanyol

Egy fontos utalás érződött abból az üzenetből, melyet Fernando Alonso Mark Webbernek küldött: szavaiból az sejlik ki, hogy a pilóta a jövőben a Porsche színeiben fog versenyezni a WEC-ben.

Nem újdonság, hogy a 35 éves pilóta vonzódik a hosszútávú versenyzéshez: úgy tudni, 2015-ben tárgyalt is a Porschéval, hogy rajthoz áll harmadik autójukkal a Le Mans-i 24 óráson, a megállapodás azonban meghiúsult, a helyet pedig egy másik aktív F1-es, Nico Hülkenberg kapa meg, aki győzött a legendás futamon.



Hétvégén tartották a WEC idei utolsó versenyét Bahreinben, amely egyúttal Mark Webber utolsó szereplése volt visszavonulása előtt. A szezonzáró futamon többen videóüzenetet küldtek az ausztrálnak, köztük Fernando Alonso, akinek szavaira felkapta fejét a sajtó – a spanyol ugyanis végig arra utalt, hogy karrierje későbbi szakaszában a Porsche színeiben, vagy legalábbis a WEC-ben fog versenyezni:

„Fantasztikus karrier áll mögötted, most pedig a Porschéval értél el számos sikert. Nem vártál meg engem, szép lett volna, de azt hiszem, ott leszel a közelben, és sok kérdést feltehetek neked, mikor csatlakozom a kalandodhoz. Nagyszerű ember vagy, szívemből kívánok minden jót” – idézi az F1i.com Alonsót.

A spanyol minden bizonnyal Formula-1-es pályafutása után köthet ki a Hosszútávú Világbajnokságon, egy Hülkenbergéhez hasonló párhuzamos részvétel Le Mans-ban jelen állás szerint valószínűtlennek tűnik. Ha komolyan lehet venni Alonso korábbi szavait, ez már 2018-ban bekövetkezhet: szerződése a McLaren-Hondával jövőre lejár, ő pedig csak akkor akarja folytatni, ha a mostaninál élvezetesebb lesz az új autók vezetése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: