DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Vettelt meg kellett volna büntetni ezért”

A korábbi F1-es pilóta szerint a német túl messzire ment, amikor alpári stílusban küldte el melegebb éghajlatra a versenyigazgatót. A Ricciardo elleni védekezéséről azonban már más a véleménye.

A Formula-1-es Mexikói Nagydíj után Sebastian Vettel csapatrádiós káromkodásával volt tele a sajtó: a Ferrari versenyzője már a szabadedzéseken is illetlen szavakkal illette néhány, őt feltartó kollégáját, többek között Fernando Alonsót, a verseny utolsó köreiben aztán a két Red Bull-lal folytatott csata hevében Charlie Whiting versenyigazgatót is melegebb éghajlatra küldte. A korábbi futamgyőztes, jelenleg televíziós szakértőként tevékenykedő Johnny Herbert szerint ez volt a legdurvább mozzanata a négyszeres világbajnok viselkedésének, s ezzel túl messzire ment.

vettel-mexiko-ferrari-1_1



„Egy frusztrált Sebastian Vettelt hallhattunk, amikor ez a sok szitkozódás elhagyta a száját, és akarjuk is ezeket hallani. Ugyanakkor néha óvatosnak kellene lenni azzal, hogy mit és hogyan mondunk” – idézi Herbert szavait a GrandPrix247.com szakoldal. „Hallottuk, mit mondott Vettel, egyenesen Charlie-nak címezte a szavait, meglehetősen alpári stílusban, ami elfogadhatatlan. Kapnia kellett volna valamit ezért, így büntetlenül megúszta.”

Merthogy az FIA úgy döntött, hogy tekintettel Vettel bocsánatkérő leveleire, ezúttal nem büntetik a németet, ám hozzátették, hogy a jövőben szankcióra számíthat az, aki hasonlót megenged magának. Persze a ferraris így sem úszta meg a mexikói versenyt büntetés nélkül, hiszen a Daniel Ricciardo elleni, „verstappenes” védekezése miatt tíz másodperccel hátrébb sorolták, így végül az ötödik helyen végzett. Ezzel a döntéssel azonban nem értett egyet Herbert:

„Meglepett, hogy ezért büntették. Pontosan ilyen versenyzést szeretnénk látni, mi volt a baj vele? Kicsit leszorította, de nincs ezzel semmi probléma. Én hagynám őket versenyezni” – vélekedett a szakértő, aki a hétvége másik fő problémájáról, a pályaelhagyásokról is kifejtette a véleményét: Herbert szerint tenni kell valamit ez ügyben, mert a pálya levágása „mindenképp előnyökkel jár”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: