DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Mondd meg Charlie-nak: bekaphatja!” - Így káromkodott Vettel a csapatrádióban

A Mexikói Nagydíj utolsó köreiben az átlagnál is többet panaszkodó német F1-es pilóta komolyan kifakadt Max Verstappenre és a versenybírákra - íme a szóváltás, elejétől a végéig.

Megszokhattuk már, hogy Sebastian Vettel pilótatársainál is gyakrabban használja az angol f-betűs szót a rádióban, egyéb válogatott trágárságokkal fűszerezve. Frusztráltsága miatt a Mexikói Nagydíj után harmadik helyétől megfosztott Max Verstappen szerint vissza kellene mennie az iskolába - a német a szabadedzések során Fernando Alonsót idiótázta le.

Vettel a futam utolsó köreiben folyamatosan panaszkodott a pozícióját át nem adó Verstappenre, annak ellenére, hogy a Ferrari bokszából folyamatosan próbálták nyugalomra inteni.



Vettel: „Menj már előlem, a francba már!”

Vettel: „Ez egy köcsög, tényleg!”

Vettel: „Én vagyok az egyetlen, vagy ti tényleg nem látjátok, amit én? Feltart, hogy Ricciardo felérjen rám!”

Riccardo Adami, Vettel versenymérnöke: „Charlie azt mondta, hogy…”

Vettel: „Tényleg, én ezt üzenem Charlie-nak: bekaphatja! Most komolyan, bekaphatja!”

Daniel Ricciardo valóban felért a németre, és meg is próbálta előzni - a két autó ütközött, Vettel azonban meg tudta tartani pozícióját.

Vettel: „Most komolyan, neki fogok menni valakinek, szerintem bal hátsó defektem van.”

Riccardo Adami: „A gumik rendben vannak, a gumik rendben vannak.”

És a levezető körben…

Vettel: „Vissza kell adnia a helyet. Itt a vége.”

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke: „Sebastian, Sebastian, nyugodj le, nyugodj le. Vizsgálat alatt vannak. Tudom, hogy nem volt sportszerű, de nyugodj le. Szegd le a fejed, utána beszélünk.”

Vettel: „Oké, vettem Maurizio.”

A német pilóta, miután megkapta a hőn áhított harmadik helyet, nem változtatta meg véleményét a Sky Sports kamerája előtt sem. „Megvolt az okom rá, hogy dühös legyek. Nem értem, miért kérdezgetitek ezt állandóan. Az adrenalinszintem és az érzéseim a magasba szöktek, nem értem, hogy miért akartok sarokba szorítani, hogy ezt megválaszoljam. Odamentem hozzá, beszéltem vele, és ennyi” - utalt Vettel az FIA versenyigazgatójára, Charlie Whitingra, majd amikor a Sky riportere megkérdezte, hogy mit válaszolt neki, így válaszolt: „Ez nem tartozik rád.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: