DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Már teszteli az új F1-es motort a Honda

A japán F1-es motorgyártónál úgy vélik, hogy az idén begyűjtött adatok nagyon sokat segítenek a 2017-es erőforrással kapcsolatban - a koncepció majdnem kész, már folyik a tesztelés.

Yusuke Hasegawa, a Honda Formula-1-es pilótájának vezetője szerint a japán motorgyártó már majdnem kész van a 2017-es koncepcióval azok után, hogy nemrég váltottak át teljes mértékben a következő szezonra. Utoljára Malajziában mutattak be motorfejlesztést, akkor Fernando Alonso McLarenjébe került ez be, majd Jenson Button egy héttel később, Japánban kapta meg - ez a fejlesztés főleg a megbízhatóságot érintette.

mclaren-honda-2016



"A koncepció majdnem kész" - mondta Hasegawa az F1i kérdésére. "Megkezdtük a 2017-es erőforrás tesztelését a próbapadon, a teljesítmény növelését pedig folytatjuk egészen a következő szezon kezdetéig. Részletekbe most nem mehetek bele" - tette hozzá, majd azt is elárulta: az idei fejlesztéseik nagyon sokat segítenek a következő szezonnal kapcsolatban is.

"Néhány fejlesztésünk, amelyet bevetettünk 2016-ban (ilyen a súlycsökkentés, vagy a megbízhatóság javítása) nagyon hasznos lesz a későbbiek során. A motorszabályok nem változnak jelentősen 2017-re, szóval sok olyan dolog, amit idén megtanultunk, használható a jövő évi erőforrásunk tervezésénél" - fejtegette a szakember.

Hasegawa szerint egyébként a következő két versenyhétvégén is igyekeznek minél több adatot begyűjteni a beállításokkal kapcsolatban a következő szezonra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: