DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Sajtó: Briatore visszatérhet az Alpine-hoz?

Olasz lapértesülések szerint a korábban általa irányított enstone-i csapatnál bukkanhat fel újra a szakember. Az Alpine nem kommentálja a pletykákat.

Érdekes pletykáról számolt be az olasz Corriere dello Sport lap. Értesülések szerint ugyanis a Renault vezérigazgatója, Luca de Meo megkereste Flavio Briatorét, hogy segítsen nekik talpra állítani a 2024-es Formula-1-es szezont borzalmas formában kezdő, azóta csak minimálisan előrelépő, ráadásul a pilóták közötti balhéval is küzdő Alpine-t.

A beszámoló szerint a korábbi F1-es csapatfőnök „speciális tanácsadóként” csatlakozhatna a francia istállóhoz, ez a szerepkör pedig nem igényel állandó jelenlétet a nagydíjhétvégéken. Emellett a beszámoló szerint a Red Bulltól jövő év elején távozó tervezőgurura, Adrian Newey-ra is kivetnék a hálójukat.

f1-briatore



Briatoréra visszatérve: a Mirror Sport a pletykák kapcsán megkereste magát az Alpine-t is, amely részéről azt válaszolták, hogy „nem kommentálhatnak személyi kérdéseket”. Hozzátették: „Csapatként rendszeresen kapcsolatban állunk számos iparági szakértővel annak érdekében, hogy javítsuk összességében a teljesítményünket. Minden releváns bejövő információt számításba veszünk, és amikor az megfelelő, tanácsot kérünk tapasztalattal és korábbi sikerekkel rendelkező emberektől.”

Briatore számára természetesen nem lenne ismeretlen a csapat, hiszen a mindenkori enstone-i istállót vezette anno sikerre hosszú éveken át. Ő volt a csapatfőnök, amikor a kilencvenes évek első felében és közepén még Benettonként értek el győzelmeket és vb-címeket Michael Schumacherrel, ahogy akkor is, amikor egy évtizeddel később Fernando Alonsóval jutottak csúcsra a Renault gyári csapataként.

A most 74 éves szakember akkor került ki az F1 körforgásából, amikor 2009-ben kipattant az egy évvel korábbi szingapúri Crashgate, amelyben Briatore volt a főszereplő, hiszen ő utasította Nelson Piquet Jr.-t, hogy vágja falhoz az autóját a nagydíjon, ezzel helyzetbe hozva Alonsót.

Briatorét ekkor örökre eltiltották a Formula-1-től, ám ezt azóta már visszavonták, és például Alonso menedzsereként többször is feltűnt már versenyhétvégéken – például a néhány nappal ezelőtti Monacói Nagydíjon is tiszteletét tette.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: