DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Megválhat Ocontól az Alpine?

Nem maradhat következmények nélkül a hétvégi monacói Alpine-balhé, Esteban Ocon ülése is veszélybe kerülhet a következő időszakra.

Meglehetősen feldúltan nyilatkozott a hétvégi Monacói Nagydíj után Bruno Famin, az Alpine F1-es csapatának vezetője. Esteban Ocon az előzetesen megbeszélteket felrúgva, az első körben, az alagút előtt egy érthetetéen és védhetetlen manőverrel nekiment saját csapattársának, Pierre Gaslynak, ezzel kis híján mindkettejük versenyét lenullázva.

A francia pilóta hamar beismerte hibáját és elnézést kérte, míg Gasly végül folytatni tudta, és a 10. helyen célba érve megszerezte idei első pontját, ám Famin dühe megmaradt: úgy fogalmazott, hogy záros határidőn belül következménye lesz Ocon viselkedésének.

BWT Alpine F1 Team - 2024 Formula 1 Saudi Arabia Grand Prix, Thursday_resize_1



A Sky Sports mai jelentése már arról szól, hogy bizonyos információk szerint Ocon sorsa annyira megkérdőjeleződött, hogy már a soron következő Kanadai Nagydíjra is meginoghatott az ülése, és a csapatnál felmerülhetett ez a lépés, mint lehetőség.

A Formula.hu helyszíni tudósítója, Mészáros Sándor a paddockból adott videós bejelentkezésében már vasárnap délután arról számolt be, hogy ez benne lehet a pakliban, hozzátéve, hogy a hétvége során többen is látták Famint elmélyült beszélgetéseket folytatni Jack Doohannel.

Doohan az Alpine teszt- és tartalékpilótája, a franciák utánpótlás-akadémiájának neveltje, aki a Formula-3-ban második, a Formula-2-ben pedig harmadik helyet szerzett, de egyelőre nem jutott neki lehetőség a csúcskategóriában, bár szabadedzésen már ülhetett F1-es autóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: