DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Mégis erősebb lehet az új Honda-motor?

Jenson Button szerint ugyan a megbízhatóságon volt a hangsúly a japán F1-es motorgyártó legutóbbi fejlesztéseinél, de ez növelheti a teljesítményt is a versenyeken.

A Honda legutóbbi fejlesztéséről már minden érintett elmondta, hogy nem jelent lóerőt, a cél a megbízhatóság javítása volt - ezzel viszont közvetve mégis többet hozhatnak ki az erőforrásukból. Fernando Alonso szerint pontosan ugyanolyan teljesítményre képes az új motor, mint a régi, Jenson Button viszont árnyalta a képet.

mclaren-honda-2016-spa



"A megbízhatóság javulása fejlődést eredményezhet a teljesítmény terén is, mert agresszívebb motorbeállításokat használhatsz ebben az esetben" - magyarázta a 2009-es világbajnok. "Ez növelheti a teljesítményt a versenyeken, de az időmérőkön nem igazán jelent különbséget." 

Japánban váratlanul gyengén szerepelt az istálló, dacára az újításnak, de a csapatnál nem aggódnak emiatt. "A pálya vonalvezetése nem feküdt a karosszériánknak, a motor terén pedig természetesen nem vagyunk még a Mercedes szintjén. Ezek miatt volt nehéz hétvégénk, de ahogy a pilótáink is mondták, más pályákon meglepően erősek tudtunk lenni" - nyilatkozta Eric Boullier.

"Többet hozhatunk ki az erőforrásból és másképp használhatjuk az autót ott, ahol tudjuk, hogy jók vagyunk, bizonyos körülmények között talán a legjobbak." Azt a szakember is megerősítette, hogy elsősorban az volt most a cél, hogy a hátralévő négy futamon ne legyenek technikai gondjaik, de a Hondánál már egy külön csapat dolgozik a 2017-es motoron - remélik, hogy ott a teljesítmény terén is felveszik a kesztyűt a legjobbakkal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: