DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Alonso: Az új Honda-motor nem is gyorsabb

A 15. és a 17. hellyel nem hogy nem boldog, hanem kifejezetten csalódott lehet a McLaren-Honda a motorgyártó hazai hétvégéjén. Fernando Alonso most nem vár csodás előreugrást a rajtnál, már csak az esőben bízik.

A tavalyi Japán Nagydíjon híresült el Alonso azon kommentárja, amelyben a verseny során „GP2-es” motoroknak nevezte gyengén teljesítő erőforrását. Nos, a 2015-ös hétvégén a 14. helyről rajtolt, most viszont eggyel ennél is hátrébb végzett.

A spanyol csalódott az elmúlt hétvégékhez képest látott visszaesés miatt, és elmondása szerint a Honda új motorja sem segített, amit már Sepangban betettek egy edzésre, de az itteni éles bevetést célozták meg vele.

alonso-mclaren-suzuka



„A továbbfejlesztett motor több kilométert bír ki, de a teljesítménye változatlan, ezért Jensonnak és nekem korlátozott volt a sebességünk az egyenesekben” - mondta Alonso, kicsit megint odaszúrva a Hondának. „A csapat azzal próbálkozik, hogy ne kelljen több büntetést kapnunk a szezon hátralévő részében. Egész hétvégén nem voltunk gyorsak, aminek még meg kell értenünk az okát. Ennyire hátulról rajtolva nehéz versenyre számítunk.”

„Ennél jobb eredményt vártunk magunktól, különösen itt, a Honda hazai versenyén. Persze nem tudhattuk előre, hogy hogyan fog alakulni az időmérő számunkra, de a 15. és a 17. hely nem ideális a McLaren számára. Az elmúlt néhány nagydíjon hozzászoktunk, hogy a Q3 környékén végzünk, így most rosszabbul szerepeltünk a vártnál.”

Alonso idén már többször is felhívta magára a figyelmet a rajtoknál azzal, hogy az első kör végére több helyet is előrelépett, most azonban nem számít magától ilyesmire sem, és már csak a különleges körülményektől reméli, hogy lendíthetnek a csapat hétvégéjén.

„Meg kell próbálnunk javulni holnapra. Egész hétvégén nem vagyunk túl gyorsak, szóval nem fogunk váratlanul több helyet előrelépni, hacsak nem fog esni vagy valami furcsa dolog történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: