DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg reméli, hogy ezúttal nem fog esni

A német F1-es pilóta szerint remek érzés volt megünnepelni a konstruktőri világbajnoki címet, de most arra koncentrál, hogy a legjobbját hozza az austini hétvégén.

Pályafutása legfontosabb versenyei előtt áll Nico Rosberg, hiszen a német pilóta karnyújtásnyira van első Formula-1-es világbajnoki címétől - négy versennyel a vége előtt harminchárom pont az előnye Lewis Hamiltonnal szemben. A nyomás persze óriási rajta, de futamgyőzelemre már nincs feltétlenül szüksége, ellentétben Hamiltonnal

rosberg-mercedes-suzuka-2016



"Négy versenyhétvége maradt hátra ebből a szezonból mindenki számára és reméljük, hogy élvezhetünk még szép akciókat a pályán, kezdve mindjárt Austinnal. Ez egy kiváló pálya néhány nagyon nehéz résszel és több jó előzési lehetőséggel" - kezdte Rosberg a texasi hétvége felvezetőjét.

2015-ben kikapott itt Hamiltontól, méghozzá úgy, hogy hibázott és a brit meg tudta őt előzni. "Tavaly ez a verseny nem igazán alakult jól számomra, úgyhogy alig várom már, hogy kimehessek a pályára és a legjobb formámat hozzam. Remélem, hogy nem olyan lesz az időjárás, mint tavaly, mert a szurkolók akkor szenzációsak voltak és megérdemlik, hogy most ne ázzanak el."

A Mercedes a konstruktőri világbajnoki címet már bebiztosította Japánban, a listavezető erről is ejtett néhány szót. "Remek hét volt, visszamentünk a gyárba a világbajnoki címmel és együtt ünnepeltünk a kollégáinkkal Brixworth-ben és Brackley-ben. Nagyon keményen dolgozták és megérdemelték ezt a pillanatot. Ezen a téren teljesítettük a feladatot 2016-ra, de tudom, hogy már 2017-re koncentrálnak."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: