DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Miért késik ennyit a Renault pilótáinak bejelentése?

A sárga F1-es autók még mindig vonzóak hosszú távon, ám az enstone-iak ügyvezető igazgatója szerint idei teljesítményük megnehezíti a 2017-es páros konkretizálását.

Továbbra is az a 2017-es pilótakeringő egyik legnagyobb kérdése, hogy ki fogja vezetni a Renault-kat a következő évben: a mi tippünk az, hogy a csapatnak Szingapúrban újfent pontot szerző Kevin Magnussen megtarthatja a helyét, a halványan teljesítő Jolyon Palmernek viszont valószínűsíthetően új állás után kell kinéznie, Esteban Ocon feltételezhető érkezése miatt. A francia Manor-pilóta továbbra is Renault-versenyzőnek tartja magát, de még bőven hozhat fordulatot a silly season az ő esetében is.



Cyril Abiteboul, a Renault vezérigazgatója jól tudja, hogy idei modelljük, az RS16-os nem világverő gép, amellyel még egy tehetséges pilóta is nehezen tudja megmutatni a benne rejlő képességeket. „Igazságosnak kell lennünk a versenyzőinkkel” - idézte a franciát az Autosport. „Tudjuk, hogy a csomagunk nincs a legjobbak között, így nagyon nehéz megítélni a teljesítményüket és kiegyensúlyozottságukat. Minden lehetséges dolgot meg akarunk adni számukra, habár nagyon nehéz, hiszen ismerjük, mi áll a rendelkezésünkre.”

Ocon mellett Sergio Perez leigazolása is szóba került, akiről valószínűsíthető, hogy a Force Indiánál marad, Carlos Sainzot pedig a Red Bull nem akarja elengedni. „El kell fogadnunk, hogy több időre van szükségünk. Több remek opciónk van, ez pedig megmutatja, hogy az emberek hisznek a Renault-ban. A lehető legjobb döntést szeretnénk meghozni a csapat számára, ehhez pedig több információra van szükségünk, mint amennyinek jelenleg a birtokában vagyunk. Ha valami, akkor ez az időbeli nyereség egyáltalán nem lesz hátrányára a két jelenlegi pilótánknak.”

Az Autosport információi szerint a Renault folyamatosan figyeli Esteban Ocon teljesítményét a Manornál, hogy mire képes versenykörülmények között, melyet követően bölcsebben dönthetnek majd mellette, ha rá esne a választásuk. „Remek helyzetben vagyunk azt illetően, hogy most vezet, így extra információkra tudunk szert tenni. A szerződés alatt lévő nagy nevek így is maradnak majd, ezért tudjuk, hogy ki elérhető, és ki nem, ezért van egy kis időnk arra, hogy a megfelelő információk birtokában meghozzuk a döntést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: