DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton kifakadt a kritikusaira

Lewis Hamilton valóban nem olyan életet él, mint a legtöbb versenyző, a szabadidejében utazik és bulizik, amit sokan nem néznek jó szemmel az F1-es paddockban. A brit reagált a kritikusaira.

Korábban Jackie Stewart és Flavio Briatore is azt nyilatkozta, hogy a címvédőnek többet kellene koncentrálnia a versenyzésre az élet élvezete helyett. Az utóbbi három versenyhétvégén Nico Rosberg valóban jobb formát mutat – mindhárom futamot megnyerte – ezért is kezdhették el kritizálni a háromszoros világbajnokot.

Hamilton így reagált a vádaskodásokra: „Volt egy pont, amikor aggódtam ezek miatt. De most már eljutottam egy korig, és ott tartok, hogy nincs szükségem a tanácsokra.”

 hamilton-szingapur-1



A brit pilóta így folytatta: „Tudom, hogy milyen keményen dolgozni, tisztában vagyok az élet értékeivel, imádom a családomat, és tudom, milyen személyiség vagyok. Egyszerűen csak élvezem az életet. Ők nem akarják, hogy ezt tegyem.”

A Mercedes háromszoros bajnoka nem tud olyan életet élni, mint egy átlagos versenyző „Szerintük egy F1-es pilóta: hazamegy, alszik, felkel, eszik, sportol és ennyi. Nem csinál mást a versenyzésen kívül. Nem mehet el szórakozni. Az emberek folyton panaszkodnak, és folyamatosan sz*rságokat írnak rólam. Vagy azt csinálom, mint a többiek, vagy sokat utazok. Inkább az utóbbi, amit jobban imádok bármelyik pilótánál.”

Hamilton elmondta, neki ne mondják meg, mit és hogyan kellene ilyen korban csinálnia: „Akkor bulizok, amikor akarok, és biztos vagyok benne, hogy a munkámat is jól végzem, jövök és nyerek. Senki ne mondjon semmit! Ez lenne a legjobb. Amikor pedig az ember odaér és dominál, azt mondják: Ó igen, sejtettük, hogy meg tudja csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: