DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Az év befutója lehet a szingapúri

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke elégedett lehet a szingapúri hétvége után, mivel Daniel Ricciardo nagyon közel került a győzelemhez, Nico Rosberget azonban már nem tudta megelőzni.

A brit csapatfőnök korábban Verstappen lassú tempójának okáról beszélt, a mostani nyilatkozatának főszereplője viszont a csapat másik pilótája, Daniel Ricciardo. Az ausztrál Monaco után ismét egy utcai pályán, Szingapúrban került közel az első hely megszerzéséhez.

Horner a futam végének elemzésével kezdte mondandóját: „Amíg Daniel fantasztikus munkát végzett, és folyamatosan zárkózott fel az utolsó körökben, ők csak a kezükben tartották az elegendő távolságot egészen a kockás zászlóig.” 

A Red Bull csapatfőnöke szerint a lekörözések nem befolyásoltak a végső eredményt: „Felnyitottuk a DRS-t, amikor Gutierrezt köröztük, tehát, amennyi időt elveszítettünk, az vissza is jött. Rosbergnek talán egy kicsit többe került, mint nekünk, de kiegyenlítődött ez a dolog. Sajnos ebben ennyi volt, de izgalmassá tette a verseny végét, és nekünk is jót tett, hogy nyomás alatt tartottuk Nicót.”

ricciardo-rosberg-szingapur-2016



A brit szakember Ricciardo méltatásával folytatta: „Azt hiszem, amióta Daniel egy HRT vezetett itt körbe, azóta látszik, hogy mindig élvezi ezt a pályát. Mindig megtalálja a ritmust, és magabiztos, amin sokat lendít, ha egy városi pályán teljesít jól az ember.”

Horner szerint a Szingapúri Nagydíjnál nem lesz szorosabb befutó 2016-ban: „Daniel hihetetlenül magas szinten teljesített ezen a hétvégén, nem hibázott, és az év legszorosabb versenyét hozta ki ebből a nagydíjból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: