DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Button: Biztosan fogom még vezetni az új autót

Jenson Button az F1-es versenyzéstől való visszalépésének bejelentésekor elmondta: ez a visszavonulás még nem igazi visszavonulás, és valószínűleg még teszteléssel is fogja segíteni a McLaren fejlődését a továbbiakban.

Nem nevezhető váratlannak Button ezen döntése, ám az Olasz Nagydíj időmérőjét követően mégis derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint a 2017-es szezonnyitó rajtrácsán már nem lesz ott a jelenlegi mezőny legrutinosabb versenyzője.

Dppi_00116011_222



Button megerősítette, hogy még két évig biztosan a McLaren kötelékében marad, és attól sem zárkózik el, hogy szükség esetén visszaüljön a versenyautóba.

„Örülök, hogy a csapat egyik kulcsembereként maradhatok a McLaren-Hondával. Izgatottan várom, hogy kipróbáljam magam ebben az új szerepben, amelyről számos mély beszélgetés után döntöttünk Ronnal közösen. Különösen várom, hogy még mélyrehatóbban részt vegyek a csapat azon erőfeszítéseiben, amelyeket a siker érdekében teszünk” - nyilatkozta a 2009-ben világbajnok, aki 2010 óta a McLaren színeiben nyolc győzelmet szerzett.

„Szeretem a McLaren-Hondát. Őszintén hiszem, hogy a csapat a legjobb emberekből áll, akikkel valaha is dolgoztam. És egyáltalán nem áll szándékomban, hogy valaha is másik Formula-1-es csapatnál vezessek.”

„Hogy egyértelmű legyek: határozottan nem vonulok vissza. 2017-re és 2018-ra is szerződéssel rendelkezem, továbbra is keményen fogok dolgozni az autó fejlesztésén, és biztos vagyok benne, hogy egy ponton az új autó volánja mögé is beülök majd.”

Button az idei Malajziai Nagydíjon teljesítheti 300. F1-es rajtját, ezzel ő lesz mindössze a harmadik pilóta Rubens Barrichello és Michael Schumacher után, aki eléri ezt a számot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: