DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Jacques nézzen magába: ő már ölt embert”

Kőkeményen, s talán a jó ízlés határain túlmenve szólt vissza a legifjabb F1-es pilóta 1997 világbajnokának, aki a minap úgy nyilatkozott, hogy veszélyes manővereiért előbb-utóbb valaki az életével fizet.

Max Verstappen eddig is sokak figyelmét felkeltette merész megmozdulásaival, de a Belga Nagydíjon mutatottak miatt az F1-es közvélemény több tagjánál betelt a pohár. Közülük is kiemelkedett Jacques Villeneuve, aki nemes egyszerűséggel úgy fogalmazott, hogy ha Verstappen nem fogja vissza magát, előbb-utóbb meg fog ölni valakit.

Az ifjú tehetség egy holland nyelvű sajtóeseményen reagált a kanadai világbajnok szavaira: „Villeneuve először is nézzen magába, mit tett ő karrierje során. Ő maga megölt valakit. Egy ilyen kijelentés elég tiszteletlen az áldozat családja felé” – nyilatkozta Verstappen, minden bizonnyal a 2001-es ausztráliai esetre hivatkozva, amikor Villeneuve autója ráfutott Ralf Schumacherére, majd a kerítésnek csapódott egy sportbíró halálát okozva. Ezt az esetet egyébként még abban az évben Montoya is a kanadai fejéhez vágta.

villeneuve-2001-crash



Holland újságírók a Twitteren nemrég külön megerősítették, hogy Verstappen ezt mondta, és nem változtatták meg a szavait. Ritkán szoktunk versenyzői megnyilatkozásokat minősíteni, most annyit mégis megjegyeznénk, hogy Verstappen reakciója éppúgy nem volt korrekt Graham Beveridge családja felé, ahogy Villeneuve megjegyzése...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: