DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen nem hajlandó változtatni

A Belgiumban és azóta igen sok kritikát „begyűjtő” holland versenyző szavaiból úgy tűnik: egy esetleges büntetésen elgondolkodott volna – riválisai szavai viszont nem sarkallják erre.

Az olasz hétvége fő beszédtémáját Felipe Massa visszavonulása mellett Max Verstappen múlt heti manőverei szolgáltatták, melyekkel kapcsolatban az F1 nagy családjának számos szereplője kifejezte véleményét – sőt, Charlie Whiting külön elbeszélgetésre hívta a Ferrari pilótáit, hogy tárgyaljanak a Spában történtekről.

verstappen_spa16_cs



A holland viszont, akárcsak a pályán, azon kívül sem ijed meg senkitől és semmitől, s a következőt nyilatkozta azokról a felvetésekről, hogy változtatni kellene a stílusán: „Nem kaptam büntetést, szóval nincs okom arra, hogy valamit másképp csináljak. Az, hogy más pilóták szerint meg kellene változtatnom a vezetési stílusomat, nem jelenti azt, hogy meg is fogom.”

A versenytársak nyilatkozatai alapján egyébként könnyen elképzelhető, hogy Verstappent a pénteki versenyzői eligazításon is „előveszik”: „Max a határon van. Erről beszélni kell” – mondta Rosberg, Hamilton viszont, akárcsak Alonso, megértőbb: „Gyors versenyző, még fiatal, még tanul. Még csak 18 éves, s a legtöbbünk bizony csinált pár hülyeséget, amikor ennyi idős volt. Viszont már behúzott egy győzelmet, és kivételes versenyző – én csak ennyit látok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: