DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: Ha lesz fejlesztés, csak Rosbergnél

Toto Wolff elismerte, amennyiben még idén továbbfejlesztik a Mercedes F1-es motorját, azt csak Nico Rosberg fogja megkapni, így a német előnybe kerülhet a szezon második felében.

A Mercedes a Belga Nagydíjra már egy fejlesztéssel érkezett, amelyhez öt tokent használt fel a rendelkezésre álló 32-ből, de még így is maradt nekik hat szabad fejlesztési egység. Hamilton autójában a hétvégén háromszor cseréltek motort, így számára már éppen elegendő erőforrás áll rendelkezésre, amelyek ki fognak tartani az év végéig. Rosberg is kapott egyet az új specifikációjú motorból, ám ő egyszer még cserélhet aggregátot büntetés nélkül.

 Rosberg



Ekkor Rosberg egy továbbfejlesztett motort kaphat, amennyiben a Mercedes felhasználja a fennálló hat tokenjét. A német pilóta ezzel előnybe kerülne csapattársához képest – aligha valószínű, hogy a brit bevállalna még egyszer egy sokhelyes rajtbüntetést. „Ha fejleszteni fogunk, akkor az csak Nico számára lesz elérhető” – nyilatkozta Wolff. „Ez nehéz dolog, de ilyen a motorsport.”

„Az egyik szezonban neked kedvezően alakulnak számodra a dolgok, máskor nem. Még nem állapítottuk meg, hogy van-e elég teljesítménynövekedési lehetőség” – folytatta Wolff, majd hozzátette, amennyiben így lesz, úgy a módosítást elérhetővé teszik Rosberg számára. „Akkor valószínűleg beszereljük, így mennek a dolgok. Ha találunk plusz teljesítményt, az jövőre fogja segíteni Lewist. De ez még nem történt meg, szóval ez egy elméleti vita.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: