DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen tarthat az olaszoktól Monzában

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kiállt F1-es versenyzője, Max Verstappen mellett - szerinte ez volt a határ és ha komoly gond lett volna, akkor a stewardok jelzése nem maradt volna el.

Max Verstappen ismét a kritikák kereszttüzébe került, hiszen a Belga Nagydíjon is több erősen véleményes manővert hajtott végre - a két Ferrari-pilóta, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel ezúttal is kiakadt rá, Toto Wolff is veszélyesnek minősítette, ő viszont határozottan megvédte magát. Természetesen a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is versenyzője mellé állt.

Verstappensmile



"Meglepődtem, hogy Toto olyan dolgot kommentált, amelyhez semmi köze, de szerintem ez még a határon volt, kemény, de a stewardok szerint szabályos" - jelentette ki Horner. "Szóval ha bármilyen szabályt megszegett volna, biztos vagyok benne, hogy Danny Sullivan vagy Charlie Whiting intézkedett volna. A stewardok részéről azonban nem történt semmi, szerintem ez volt a határ, biztos vagyok benne, hogy Max megnézi és tanulni fog belőle."

A Red Bull csapatfőnöke könnyedre vette a figurát, amikor megkérdezték, hogy beszélt-e Verstappennel a futamot követően. "Igen, mondtam neki, hogy senkinek se árulja el, hol lesz majd Monzában, mert biztos, hogy lesznek dühös olasz rajongók. Ahogy mondtam is, szerintem a határon volt, de fiatal, ambíciózus és ha komoly gondot jelentett volna az eset, a stewardok jelezték volna."

"Emlékszem rá, hogy néhány éve még Sebastian kapott hasonló kritikákat és vannak más pilóták is, akik sokszor megmutatták már ezt a harcos mentalitást. Szerintem az ilyen mentalitást miatt alakulnak ki nagy szurkolótáborok" - tette hozzá Horner.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: