DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: A Ferrari előtt kell maradnunk

Max Verstappen a Red Bull F1-es versenyzője elmondta, mi a legfontosabb a Belga Nagydíjon a csapata számára: megőrizni az előnyt a legfőbb riválissal, a Ferrarival szemben.

Az energiaitalos alakulat a konstruktőrök bajnokságában már a maranellói gárda előtt jár a nyári szünet előtti eredményeiknek köszönhetően. A fiatal holland versenyző szerint ezt kell tartani. A másik cél a közeledés a Mercedeshez.

Verstappent arról kérdezték, hogy hazai nagydíjának tartja-e a most soron következő belga hétvégét: „Igen. Bár még nem vezettem itt sokat, ez a legközelebbi nagydíj Hollandiához. Úgy gondolom, hogy sok szurkoló is jönni fog, és emiatt is nagyon várom már.”

 Dppi_verstappen_08.25.



A Red Bull pilótájának véleményét Vandoorne esetleges debütálásáról is kikérték a riporterek: „Úgy hiszem, hogy nagyon pozitív lenne természetesen a belga motorsportnak is, és sokkal több hazai zászlót látnánk Spában – nekik most a holland lobogókkal kell majd versenyre kelni. Meglátjuk, hogy lesz.”

A legfiatalabb futamgyőztes a Ferrariról is szót ejtett: „Az utóbbi néhány verseny nagyon pozitív volt nekünk, még át is ugrottuk őket, és most a legfontosabb az, hogy előttük maradjunk, és próbáljuk meg közelebb kerülni a Mercedeshez, bár ez kétségtelenül nagyon nehéz.”

Verstappen a közeli célokkal zárta gondolatmenetét: „Továbbra is mindent beleadunk, tartjuk a fejlődést, és eddig ez nagyon pozitívan alakul. Mindenekelőtt rá kell bírni az autót egy jó beállítással a megfelelő működésre, és aztán meglátjuk, mi fog történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: