DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso a belga pályát elemezte

Fernando Alonso, a McLaren-Honda F1-es pilótája beszélt arról, hogy mik a legendás belga aszfaltcsík fő jellegzetességei, és mit vár el az autótól és a csapattól a soron következő hétvégén.

A wokingi alakulat néhány helyszínen már megmutatta, hogy tud a középmezőny elején is szerepelni a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött. A britek célja Belgiumban is hasonló lehet, elsődleges célnak ismét a pontszerzést tekintik a spanyol pilóta szerint.

Alonso az aszfaltcsík dicséretével kezdte nyilatkozatát: „Spa egy hihetetlen pálya, ami határozottan megérdemli, hogy a versenyzés legendás helyszínei között emlegessék.”

A spanyol elmondta, milyen nehézségekkel kell szembenéznie Belgiumban a versenyzőknek és a csapatoknak: „Az embernek erős csomagra van itt szüksége a teljesítmény és a megbízhatóság szempontjából egyaránt. A pálya több, mint 70%-án teljes gázzal megyünk, ami egy elég nagy kihívás, de az elmúlt néhány versenyen megmutattuk, hogy azokon a helyszíneken, amelyeken nehéz futamra számítottunk, keményen dolgoztunk, és megleptük magunkat a teljesítményünkkel a többiekhez képest.”

 Dppi_alonso_08.23.



A kétszeres világbajnok a belga helyszín jellemzésével folytatta mondandóját: „A belga kör hosszú, két nagy sebességű szakasszal, és egy kanyargóssal, tehát meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a kettő rész között, hogy megtalálhassuk a legjobb beállítást az autóra. Jók az autó adatainak visszajelzései a pályáról, és emiatt remélem, hogy folytatni tudjuk a munkát, és elérhetjük a maximumot a hétvégén.”

A 2005-ös és 2006-os év világelsője így zárta gondolatait: „Ez a pálya mindig kemény kihívás az autónak és a pilótának egyaránt, de ha minden összetevő a helyére kerül, pozitív hétvégénk lehet. Nem lesz egy egyszerű verseny, de mint mindig, a pontokért fogunk küzdeni, amilyen keményen csak tudunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: