DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Sainz kicsit fényezte magát

A spanyol F1-es pilóta még másfél évig biztosan a Toro Rossónál tekerheti a kormányt, legutóbbi nyilatkozatában pedig felhívta a figyelmet arra, hogy milyen komoly munkát végez a középmezőnyben.

Nemrég a faenzai istálló szerződést hosszabbított Sainzcal - a spanyol szerint azért, hogy elhallgattassák a jövőjével kapcsolatos pletykákat. Sokan egyértelműen jobb pilótának tartják nála Max Verstappent, akivel közösen kezdte F1-es karrierjét, de a Toro Rosso képességeihez képest idén nagyszerű teljesítményt nyújt - Barcelona óta csak két alkalommal maradt ki a pontszerzők közül. Egyik fő riválisa az a Fernando Alonso, akire gyerekkorában példaképként nézett fel, mindazonáltal most is csodálja honfitársa képességeit.



„Mindig összekerülünk a pályán, és úgy vélem, hogy az autója teljesítménye és az én autóm teljesítménye most van a legközelebb egymáshoz” - nyilatkozta Sainz az F1i.com-nak. „Sőt, ami azt illeti, még egy lépéssel előttünk is járnak, különösen ami a motorerőt illeti, így kényes egyensúlyban vagyunk. Az emberek néha hajlamosak elfelejteni, hogy még ha a középmezőnyről is van szó, minden versenyen két világbajnokkal kell megküzdenem, és olyan dobogós pilótákkal, mint Perez, Grosjean, Bottas, Massa - aki futamgyőztes is egyben. Így fest az én csatám.”

Sainz kiemelte, hogy ebből fakadóan kivételes munkát végez. „Az emberek elfelejtik, hogy a középmezőny milyen tehetséges versenyzőkből áll, én pedig képes vagyok arra, hogy megnyerjem az itt zajló csatákat. Büszke vagyok erre, és úgy érzem, hogy ez az év eddig elég jól sikerült, mert számtalanszor jobban jöttem ki a világbajnokokkal folytatott csatákból” - tette hozzá a spanyol, aki 30 pontjával jelenleg a 11. helyen áll a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: