DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Ezért hosszabbítottak Sainzcal ilyen korán

A Toro Rosso szokatlanul korán bejelentette, hogy 2017-ben is számítanak Carlos Sainz szolgálataira - a spanyol most elárulta, hogy miért kellett már most meghosszabbítania szerződését.

Max Verstappen távozása üdítően hatott Carlos Sainzra, aki az azóta eltelt nyolc futam alatt 26 pontot szedett össze. Vele ellentétben újdonsült csapattársa, Danyiil Kvjat mindössze két egységet szerzett, ez pedig igencsak felértékeli a spanyol teljesítményét - még akkor is, ha a 2013-as GP3-as bajnok önbizalomválságban szenved. Amíg Kvjat helye bizonytalan, a Német Nagydíj előtt a Toro Rosso szerződést hosszabbított Sainzcal, amit a spanyol úgy interpretál, hogy a Red Bull meg szerette volna előzni a pletykákat a madridi jövőjével kapcsolatban.



„Nagyon sok pletyka keringett akkoriban” - nyilatkozta Sainz az F1i.com-nak. „Ahogyan elkezdtem megmutatni, milyen teljesítményre vagyok képes valójában, megindultak a találgatások, de a Red Bull nagyon hamar elhallgatta őket a szerződéshosszabbítással. Nagyon kivételes helyzetben érzem magam amiatt, hogy a Red Bull ilyen hamar kihasználta opciós jogát. Úgy vélem, ott vagyok azok között, akikkel leghamarabb hosszabbítottak szerződést - ez pedig azt jelenti, hogy nagyon jó munkát végeztem a Toro Rossónál.”

A spanyol pilóta azonban elutasítja a feltételezést, hogy Max Verstappen Red Bullhoz történő fellépése sarkallná minél jobb teljesítményre jelenlegi csapatánál. „Nem, nem hinném, hogy ez a motivációm, hanem inkább az, hogy itt a Toro Rossónál a lehető legjobb teljesítményt hozzam ki az autóból. Minden hétvégén az a célom, hogy én legyek az, aki a legtöbbet tudja kihozni a rendelkezésére álló csomagból. Ez a helyzet, nem pedig az, hogy bizonyítani szeretnék a Red Bullnak, mondán: ’rossz lóra tettetek Maxszel, én vagyok a ti emberetek. Az az elsődleges célom, hogyha egyszer úgy döntenek, hogy ismét felvisznek valakik, akkor én legyek az.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: