DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Sainz is tudja azt, amit Verstappen?

A Toro Rosso fiatal spanyol F1-es pilótája úgy véli, hogy ugyanazon a szinten volt, mint Max Verstappen - egyszer erre, egyszer arra billent a mérleg nyelve. Annak viszont örül, hogy biztos a jövő éve.

Carlos Sainz nyugodtan, kiegyensúlyozottan és rendkívül gyorsan vezet, mióta távozott mellőle Max Verstappen a Toro Rossótól - elmondása szerint azóta sokkal inkább együtt van a csapat és ő is nyugodtabban készül. A fiatal spanyol pilóta úgy érzi, hogy a legtöbbször ő is tudta azt hozni, amit holland kollégája.

Sainz-dppi



"Amikor csapattársak voltunk a Toro Rossónál, mindössze egy-két tized volt csak köztünk a különbség" - tekintett vissza a Verstappennel folytatott csatározásaira a spanyol. "Néha felé billent a mérleg nyelve, aztán visszabillent felém. Többé-kevésbé ugyanazon a szinten voltunk" - tette hozzá az Auto Motor und Sport kérdésére.

A Red Bull második számú csapata idén a 2015-ös Ferrari-motorokat használja és az ebből fakadó hátrányt már érzik. "Az egyértelmű, hogy ez most nem előny számunkra. A McLaren is nagyot lépett előre és az olyan pályákon, mint Spa vagy Monza, nehezen tudjuk majd tartani a lépést." Jövőre viszont a Toro Rosso is visszavált a Renault erőforrásaira. "Ha megnézzük, hogy mekkorát fejlődött a Renault, akkor magabiztosak lehetünk" - mondta erről Sainz.

Az már hivatalos, hogy a pilóta 2017-ben is marad jelenlegi csapatánál, amivel szerinte elégedett lehet. "Ez jó érzés, különösen a szezon ennyire korai szakaszában. Saját tapasztalatból is tudom, hogy mennyire idegesítő, amikor nincs meg a jövő évi helyed és én már nagyon várom a következő szezonomat a Toro Rossóval."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: