DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massa: Schumacher tanított, Alonsóval nehéz

A Williams F1-es pilótája ferraris korszakával kapcsolatban osztott meg néhány gondolatot - szerinte Michael Schumacher és Fernando Alonso jobb pilóta Kimi Raikkönennél.

Felipe Massa, a Williams jelenlegi F1-es pilótája három ferraris csapatársáról is beszélt a Motorsport-Totalnak - név szerint Michael Schumacherről, Fernando Alonsóról és Kimi Raikkönenről osztott meg egy-egy gondolatot. 

AloMas



A brazil nagy tehetségként került Rubens Barrichello helyére a Ferrarihoz 2006-ban, miután előtte tesztpilótaként dolgozott az istállónál. Ez volt Schumacher utolsó ferraris éve, melynek végén alulmaradt Fernando Alonsóval szemben a világbajnoki csatában - Massa ebben az évben több futamgyőzelemmel is bizonyította, hogy helye van a legendás istállónál. "Michael velem nem játszott mentális játékokat, folyamatosan azt kereste, hogy hol, miben tud nekem segíteni. Olyan volt számomra, mint egy tanár" - nyilatkozta a hétszeres világbajnokról Massa.

2007-ben aztán érkezett a brazil mellé Kimi Raikkönen, aki rögtön világbajnoki címet nyert - Masas erről azt nyilatkozta, hogy egy szerinte nüanszokon múlt, hogy nem ő ünnepelhetett a szezon végén. Viszont azt is hozzátette: addig a pillanatig, amíg ő nem vesztette el esélyét a címre, egyenlő bánásmódban részesültek a finn pilótával. "Együtt dolgoztunk és a Ferrari mindkettünk szavára hallgatott."

Fernando Alonsóval kapcsolatban vannak negatív élményei, hiszen a spanyol általában nagy fölényben volt csapaton belül - kivéve egy-két esetet, amelyek közül a legfájdalmasabb Massa számára a híres "Fernando faster than you"-üzenet volt. "Fernando és Michael stílusa különböző, előbbivel több nehézségbe ütköztünk, mint utóbbival. Mindketten a mezőny legversenyképesebb pilótái" - mondta a brazil, aki ugyanezt nem tette hozzá Raikkönennel kapcsolatban. Szerinte Schumacher és Alonso jobb versenyzők 2007 világbajnokánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: