DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen úgy ment, mint egy világbajnok

A Ferrarinál nagyon meg voltak elégedve a finn F1-es pilótával a Magyar Nagydíjon, Maurizio Arrivabene szerint Kimi megmutatta, hogy nem véletlenül ő a Scuderia utolsó világbajnoka.

Ugyan az időmérő edzésen nagyon rosszul jött ki a lépés Kimi Raikkönen számára a Magyar Nagydíjon, a Ferrari Formula-1-es pilótája vasárnap látványos és agresszív versenyzéssel felzárkózott a hatodik helyre - sőt, csak Max Verstappen kőkemény védekezései miatt nem ért oda az ötödik pozícióba. A nemrég új szerződést kapó finn pilótával Maurizio Arrivabene is elégedett volt.

rájkönen



"Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy Kimi megmutatta, nem véletlenül ő a Ferrari legutóbbi egyéni világbajnoka. Nagyon nagyot harcolt és küzdött vasárnap" - nyilatkozta a Scuderia csapatfőnöke az Autosportnak. Raikkönen végül maradt a hatodik helyen, mert nem tudta megelőzni Max Verstappent, aki szerinte a határon túl védekezett - az esetet vizsgálták a stewardok, de nem szabtak ki büntetést a hollandra.

"Nagyon jó volt az autóm, de sajnos a szombati nap miatt olyan helyzetbe kerültünk, hogy nem igazán tudtunk jó eredményt szállítani" - mondta Raikkönen. "Nagyjából a maximumot hoztuk ki a futamból. Végezhettem volna előrébb, ha megelőzöm Verstappent, de nem így történt és hatodik lettem. Ez egy kicsit csalódás, mert jó volt az autó, jó volt vezetni, többé-kevésbé ezt vártuk."

Raikkönent választották meg a Magyar Nagydíj legjobb pilótájának és bár elveszítette harmadik helyét a pontversenyben, továbbra is csapattársa, Sebastian Vettel előtt áll - igaz, csak négy ponttal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: