DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: "Törött lábbal is versenyeznék"

Lewis Hamilton szerint az F1 túl érzékeny a sérülések szempontjából - a britet 10 G erőhatás érte a pénteki ütközéskor, azonban elmondta, ő törött lábbal is autóba ülne.

Az ütközéskor azonnal piros zászlóval megállították a tréninget, azonban Hamilton vissza tudott gurulni a bokszba autójával, így a csapat azonnal megkezdhette a munkát - azonban az edzés további részét ki kellett hagynia. "Oldalról találtam el a falat, szóval képes voltam továbbmenni, de a felfüggesztést túl nagy terhelés érte" - nyilatkozta Hamilton.

Hamilton



"Az első szárny vég- és oldalelemei sérültek, de szerencsére nem lett túl sok sérülés az autón" - folytatta a brit, akit az ütközés során 10,4 G erőhatás ért. A szabályok értelmében - amennyiben ez az érték egy esetleges balesetkor 10 fölé emelkedik - a pilótának kötelezően el kell látogatnia az orvosi központba, ahol alaposan átvizsgálják őt. 

 

"Jól vagyok. Ha el lenne törve a nyamvadt lábam, akkor is versenyezni akarnék. Láthatjuk a MotoGP versenyzőit, akik törött bokával és kulcscsonttal vezetnek. A Formula-1-ben elég őrült dolog, hogy ha valaki elvágja az ujját, akkor már nem is akar versenyezni. Szerencsére velem nem történt baj, az orvosi csapat remek munkát végzett, nagyon gyorsan kikerültem onnan" - mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: